Motorsport

A Le Mans-i 24 órás verseny történelme másfél percben – videó

Nyomtatás

Az autósport eddigi történelmének egyik legmeghatározóbb versenye kétségtelenül a Le Mans-i 24 órás futam, amely mind a mai napig minden évben megrendezésre kerül, nem kímélve sem a pilótákat, sem pedig a technikát.

Elképesztő rekordot döntött a VW I.D. R a Pikes Peak-en

Nyomtatás

Ahogyan korábban már többször is megírtuk, a Volkswagen bizony komolyan elkötelezte magát a Pikes Peak hegyi felfutó elektromos rekordjának megdöntése ügyében, és ezért meg is alkották az I.D. R versenyautót, amelyet Romain Dumas irányítására bíztak. Nos, a hétvégén lezajlott a legendás futam, és német-francia páros nem csak a villanyos, de az összetett csúcsot is alaposan felülmúlta, ezzel is jelezve, hogy nem csak a közúton jelenti a jövőt az elektromos autózás.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 11:53

Történelmi győzelem: a Toyota Alonsóval nyert Le Mans-ban

Nyomtatás

Történelmet írt a Toyota: a TOYOTA GAZOO Racing győzelmet aratott a Le Mans 24 órás futamon, ráadásul nem is akármilyet, hiszen a dobogó második fokára is a Toyota hibrid erőgépét vezető csapat tagjai álhattal fel. A kiemelkedő jelentőségű diadalt még emlékezetesebbé teszi, hogy a Toyota épp huszadik alkalommal állt rajthoz legendás versenyen, amikor sikerült elhódítania a koronát – ami, különösen az elmúlt két év drámai befejezése után kijárt már a csapatnak.

Módosítás dátuma: 2018. június 18. hétfő, 17:20

Pályára kihegyezve – itt az Aston Martin Vantage GT3 és GT4

Nyomtatás

Az Aston Martin tavaly ősszel mutatta be a vadonatúj Vantage-t, és ahogyan az várható volt, idén már a versenyváltozatok is harcba szállnak a győzelemért. A Le Mans-i 24 órás viadalon részt vevő GTE verzió mellett az angolok ma bemutatták a GT3 és GT4 változatokat is, melyek a magáncsapatok kedvencei lehetnek majd a jövőben.

Módosítás dátuma: 2018. június 15. péntek, 11:00

Ezeket kell majd kibírnia a sisakoknak jövőre a Forma-1-ben

Nyomtatás

Az autóversenyzők biztonságát tekintve kétségtelenül a sisakok játsszák a legfontosabb szerepet, és ez kiváltképp igaz az olyan nyitott formaautókra, amilyenek például a Forma 1-es versenygépek is. Nem csoda, hogy az FIA folyamatosan igyekszik növelni ezeknek a kiegészítőknek a biztonságát, és ennek érdekében nemrég bejelentették, hogy jövőre még szigorúbb szabványoknak kell majd megfelelniük a sisakoknak a Forma 1-ben – majd később a többi versenysorozatban is.

Módosítás dátuma: 2018. június 08. péntek, 11:35

Így élesíti a Volkswagen az elektromos versenygépét (videó)

Nyomtatás

A Volkswagen még áprilisban mutatta be különleges elektromos versenyautóját, az I.D. R-t, amelyet kifejezetten a legendás Pikes Peak hegyi felfutóra készítettek el, kifejezetten abból a célból, hogy megdöntse az eddigi villanyos rekordot a viadalon. Eddig csupán néhány fotón láthattuk az autót, azonban a németek már megkezdték a finombeállításokat is, méghozzá a verseny helyszínén, erről pedig egy izgalmas videót is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2018. június 03. vasárnap, 23:50

A pálya ördöge – itt a frissített Porsche 911 GT3 R

Nyomtatás

Várható volt, hogy a Porsche a 911 GT3 RS frissítése után a kizárólag versenypályára szánt 911 GT3 R-t is megújítja, erről pedig számtalan kémfotó is tanúskodott az elmúlt időszakban. A németek most végre lerántották a leplet versenyautójuk legújabb változatáról, ami minden eddiginél gyorsabb lett, ezt pedig nem csak a teljesítmény, hanem a továbbfejlesztett aerodinamikai elemek is biztosítják.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 14:00

Rekordra született – itt a Volkswagen elektromos versenyautója

Nyomtatás

A múlt héten már megmutattuk Önöknek a Volkswagen vadonatúj versenyautóját, ám akkor még csak néhány információ állt rendelkezésre az I.D. R-ről. Most végre teljes valójában leleplezték a gyáriak az autót, és bár minden apró részletet azért most sem tudhattunk meg a különleges versenygépről, néhány izgalmas adatot azért elárultak a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2018. április 23. hétfő, 11:43

Felfut a hegyre – jövő héten érkezik a Volkswagen I.D. R

Nyomtatás

A Volkswagen azok után, hogy már több koncepciót is bemutatott nekünk, hamarosan sorozatgyártásban is leleplezi első I.D. modelljét. A normál I.D., a Buzz, a Crozz és a Vizzion után ezúttal ismét előkerült a mostanra már jól ismert betűpáros, ám ezúttal egy versenyautóra aggatták rá a gyáriak, amely ráadásul nem csak egy egyszerű tanulmányként mutatkozik majd bejövő héten, ugyanis az autó a legendás Pikes Peak hegyi felfutón is rajthoz áll majd.

Módosítás dátuma: 2018. április 19. csütörtök, 09:55

Újabb nagy nevek a Formula E-ben – a Mercedes és a Porsche is beszáll

Nyomtatás

A Formula E nem csak a közönség, de az autógyártók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Évről évre újabb és újabb nagy nevek szállnak be az egyre komolyabb versengésbe, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy pilóták terén sincs hiány, sőt, tele van korábbi Forma-1-es versenyzőkkel a mezőny. Most ismét két igazi óriás jelentette be, hogy beszáll az elektromos formaautózás világába: a Mercedes-Benz és a Porsche jelentette be hivatalosan is, hogy csatlakoznak a mezőnyhöz.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 11:15

Visszatér a versenypályára a TVR

Nyomtatás

A TVR nemrég tért vissza az autóiparba a vadonatúj Griffith sportautóval, és mi sem bizonyíthatná jobban, hogy az angoloknak komoly szándékaik vannak a jövőre nézve, hogy máris visszatérnek a versenypályára is. A TVR a Rebellion Racing csapatával együttműködve száll be már idén a WEC sorozatba, méghozzá rögtön a legmagasabb, LMP kategóriában – a történetben azért egyelőre még van egy kis csavar.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 10:58

1. oldal / 23