Motorsport

Rekorddöntő száguldás a Pikes Peak-en (videó)

Nyomtatás

A múlt héten papírforma szerinti ígéretét beváltva Rhys Millen győzött a Pikes Peak-en. A hegyi felfutóversenyen elektromos autóval rekordot döntő pilót száguldásáról videó is készült. Hangtalan suhanás következik, egészen a felhők fölé.

Dízel Mercedes futott rekordot a Pikes Peak-en

Nyomtatás

A Pikes Peak méltán híres verseny, a hegyi feltfutó ugyanis brutális igénybevételnek teszi ki mind a pilótát, mind a technikát. Noha mindösszesen 19,9 kilométerről van szó, a mostoha körülmények kiemelkedő képességeket kívánnak meg a versenyzőktől. Ezúttal a Mercedes-Benz is büszke lehet, hiszen az egyik csillagos modell rekordot állított fel a legendás pályán.

Módosítás dátuma: 2015. július 07. kedd, 07:56

Kiss Norbi hibátlanul teljesített a Nürburgringen

Nyomtatás

A magyar versenyző szerezte a hétvégén a legtöbb pontot a Kamion Európa-bajnokság német futamán, amelyre 114 ezren látogattak ki. Kiss Norbi hétvégéjének mérlege: két pole pozíció és két győzelem.

Rhys Millen győzött elektromos autóval Pikes Peak-en

Nyomtatás

A papírforma beigazolódott: az időmérőn brillírozó Rhys Millen győzedelmeskedett elektromos autójával a Pikes Peak-i hegyi felfutón. Mögötte az ugyancsak elektromos gépet hajtó Nobuhiro „Monster” Tajima futott be, több mint 20 másodperces lemaradással.

Pikes Peak, 3. nap: tragédia a versenyen

Nyomtatás

Sajnálatos esemény árnyékolta be a Pikes Peak-i hegyi felfutó verseny harmadik edzés- és kvalifikációs napját. Carl Sorensen motorkerékpáros életét vesztette a bukását követően.

Módosítás dátuma: 2015. június 26. péntek, 06:47

Tömve lesz a Hungaroring Ferrarikkal a hétvégén

Nyomtatás

Öt év után ezen a hétvégén ismét ellepik a Hungaroring aszfaltját a kultikus olasz márka, a Ferrari legmérgesebb modelljei. A június 27. és 28. között megrendezésre kerülő eseményen a Ferrari Challenge Trofeo márkakupa-sorozat mellett számos érdekességgel, bemutatókkal, kiállításokkal, utcai és versenyautókkal találkozhatnak majd a kilátogató. Az új modelleken túl rengeteg régi Ferrari hagyja majd guminyomát a hazai aszfalton, a sztárvendég pedig a négyszeres F1-es világbajnok, Sebastian Vettel lesz, aki egy 2009-es Formula 1-es volánját fogja terelgetni.

Módosítás dátuma: 2015. június 25. csütörtök, 22:20

A motorsport világának bokszkiállásai – összehasonlítva

Nyomtatás

Bokszkiállás – egy szükséges, és annál érdekesebb dolog a motorsport világában. Legyen szó kerékcseréről, tankolásról vagy pilótaváltásról, a művelet sosem lehet elég gyors. Végtére is a pályán körönként kiharcolt tizedmásodperceket itt egy szempillantás alatt tucatjával lehet eladni.

Pikes Peak: Rhys Millen elektromos autója a leggyorsabb

Nyomtatás

Kimondottan szép időjárás kísérte a Pikes Peak-i hegyi verseny csúcskategóriájának kvalifikációját. Az időmérőn meglepetés is született: Rhys Millen elektromos autója bizonyult messze a leggyorsabbnak, a sokak által esélyesnek tartott Tajima csak a harmadik helyen futott be.

Hangulatjelentés a Pikes Peak-ről

Nyomtatás

Minden idők leghíresebb hegyi felfutó versenye a hétvégén kezdődik, de már javában dübörögnek a motorok. Elkezdődtek a Pikes Peak szabadedzései, mi pedig igyekszünk közelebb hozni a verseny hangulatát.

Mi kell a Le Mans-i győzelemhez? Érdekes adatok a versenyről

Nyomtatás

A Le Mans-i 24 órás viadalt nem véletlenül tartják sokan az autósport csúcsának. Szinte megszámlálhatatlan tényezővel kell megbirkózniuk a versenyzőknek és csapatuknak, a hosszú távú technikai megvalósításról nem is beszélve. Még valamire van szükség: üzemanyagra, melyből az idei győztes Porsche 919 Hybrid közel 1900 litert fogyasztott.

Módosítás dátuma: 2015. június 24. szerda, 09:13

Magyar siker a hétvégi kamion EB futamain

Nyomtatás

Tovább növelte előnyét a Kamion Európa-bajnokság versenysorozatában Kiss Norbi. A magyar tehetségnek még két versenyen kell bizonyítania, mielőtt a hazai közönség elé áll a szeptember 5-6-i Hungaroringen megrendezésre kerülő Kamion EB és Fesztiválon.

Módosítás dátuma: 2015. június 22. hétfő, 08:38

10. oldal / 23