Motorsport

Arizonában húzzák fel a harmadik amerikai F1-es pályát?

Nyomtatás

Pima County székhelye mellett készülhet el az Egyesült Államok harmadik Forma-1-es pályája, miután a helyi tisztségviselők megkezdték a projekt előkészületeit. A megye gazdasági fejlesztésérért és turizmusáért felelős igazgatója elmondta, egyelőre minden nagyon kezdetleges stádiumban van.

Glock: Alonso nyeri a Kanadai Nagydíjat Räikkönen és Vettel előtt

Nyomtatás

Timo Glock, az ex-királykategóriás versenyző, aki jelenleg a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) vitézkedik, Fernando Alonso sikerét jósolja az ezen a hétvégén Montrealban megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon.

Versenyeltiltás vár a Mercedesre a Forma-1-ben?

Nyomtatás

Természetesen azonnal beindultak a találgatások, miszerint a Mercedes milyen büntetést kaphat a „titkos” tesztjéért, amiért most a Nemzetközi Bíróság előtt kell felelnie.

Módosítás dátuma: 2013. június 06. csütörtök, 09:05

A Brigestone sem tervezi a visszatérést, de a Michelin felvette a kapcsolatot a csapatokkal

Nyomtatás

Hasonlóan a Hankookhoz, a japán Bridgestone sem tervezi, hogy visszatérjen a Forma-1-be. A kiszivárgó információk alapján a Michelin mintha puhatolózna.

2014 év végén visszavonul Adrian Newey, a Red Bull főtervezője?

Nyomtatás

Újabb olyan pletykák láttak napvilágot a sajtóban, miszerint Adrian Newey főtervező az új turbóéra első évének végén visszavonul, és a helyét James Allison veszi át.

Két DRS-zóna és módosítások a kanadai pályán

Nyomtatás

Egybefüggő DRS-zónákat kapott a Circuit Gilles Villeneuve, melyet több ponton is módosítottak a szervezők. A negyedik versenybíró Martin Donnelly lesz.

Horner: A Ferrari a jó, a Mercedes a gonosz a tesztügyben

Nyomtatás

A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint nem lehet egy lapon említeni a Ferrari és a Mercedes esetét, mivel utóbbi a W04-et hajtotta a privát teszten. Christian Horner beszélt 2014-ről is, és elég minimál programot tűzött ki az első nagydíjakra.

Pirelli: 2-3 kiállás lesz Kanadában

Nyomtatás

A Pirelli sportigazgatója azzal számol, hogy minden versenyző legalább kétszer kilátogat majd a boxutcába a kanadai futam alatt. Bevetésen a közepes és a szuperlágy keverék, de pénteken tesztelni fogják a módosított közepes keveréket is.

Raikkonen: egyszer minden sorozat megszakad

Nyomtatás

Kimi Räikkönen nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy ezen a hétvégén beállíthat egy rekordot, majd a következő versenyen az élre állhat a táblázatban. A Lotus F1 Team versenyzője nagyon díjazza, hogy megbízható az E21, de a lényeg a címe, amit már senki sem vehet el tőle.

A Mercedes legújabb trükkjei: bekeretezett váltó és hűvösre tett gumik

Nyomtatás

A Mercedes AMG két fontos újítást is bevezetett a W04-es kódszámú versenyautóján, melyek hozzájárultak a monacói sikerhez: a karbonból készült váltót egy keretben helyezték el, és módosítottak a hátsó fékhűtésen, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a hátsó abroncsok hőmérséklete.

Michelisz Norbi gyerekkori barátaival tud kikapcsolódni

Nyomtatás

A WTCC hazai sztársportolója ki sem látszik a feladatokból. Ha épp nem versenyzik, akkor egyéb kötelezettségeinek tesz eleget, közönségtalálkozókra jár, edz, kikapcsolódásra vajmi kevés idő marad.

22. oldal / 23