Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A TVR nemrég tért vissza az autóiparba a vadonatúj Griffith sportautóval, és mi sem bizonyíthatná jobban, hogy az angoloknak komoly szándékaik vannak a jövőre nézve, hogy máris visszatérnek a versenypályára is. A TVR a Rebellion Racing csapatával együttműködve száll be már idén a WEC sorozatba, méghozzá rögtön a legmagasabb, LMP kategóriában – a történetben azért egyelőre még van egy kis csavar.

Jól mutat a piros-fekete fényezés - galériaIgencsak meglepő lett volna, ha a tavalyi visszatérés után rögtön egy saját fejlesztésű autóval indultak volna a világbajnokságon az angolok, így az idei szezonban egyelőre inkább csak mint szponzor vesznek majd részt. A versenyautók az Orecától érkeznek, aminek hatalmas múltja van mindenféle sorozatban – a WEC-ben például a Toyota partnere is volt. Ettől függetlenül a hatalmas TVR feliratok nem maradnak el a látványos fekete-piros festésen.

A jövőben azonban mindenképp szeretnének a fejlesztésbe is beszállni az angolok, és nem csak ők segítenek majd a Rebellion Racing csapatának a versenyautókkal kapcsolatban, hanem fordítva is ugyanezt tervezik az utcai modellek kapcsán. „Amikor feltámasztottuk a TVR márkát, tudtuk, hogy vissza akarunk térni a versenypályára. A partnerségünk a Rebellion Racinggel lehetővé teszi, hogy elérjük ezt a cél, miközben nagyon hasznos tapasztalatokat és műszaki tudást oszthatunk meg egymással, amik később a versenyautók és az utcai modellek esetén is hasznos lesz” – mondta Les Edgar, a TVR vezetője.

Először éppen a mai napon láthatjuk majd pályán a TVR által szponzorált Oreca versenyautókat, méghozzá a legendás Paul Ricard aszfaltcsíkon, a WEC Prologue rendezvény keretében. A jövőben pedig jó eséllyel nem csak a prototípus kategóriában láthatjuk majd viszont a TVR nevét: nem lepődnénk meg, ha elkészülne a Griffith versenyváltozata is.

Kommentek