Töretlen sikerek - a hölgyek körében különösen hódítanak a crossoverek

Nyomtatás

A hobbiterepesek népszerűsége töretlen a piacon, amit mi sem mutat jobban, mint az egyre növekvő kínálat. Legyen szó alacsonyabb árkategóriákról, vagy éppen a prémium szegmensről, évről évre nőnek az eladások. A vásárlók nemenkénti eloszlása azonban még ennél is érdekesebb adat lehet, hiszen a felmérések szerint a hölgyek aránya egyre csak nő a crossover tulajdonosok körében.

Ezen talán meg is lepődhetnénk, mondván a szebbik nem képviselői általában a kisebb, divatos – mondhatni cuki – modelleket kedvelik. Utóbbi tulajdonsággal azonban az SUV-k sem adósak, és úgy tűnik, hogy a hölgyek számára is egyre fontosabb a praktikum, a helykínálat és a biztonság. Mindezt jól mutatja, hogy a 2010-től 2015-ig terjedő időszakban a női vásárlók száma 34 %-kal növekedett ezekben a kategóriákban – persze a férfiak körében is 22 %-kal több crossover talált gazdára.

Egy újabb érdekes adat, hogy a hölgyek bizony a prémiummárkák termékei felé fordulnak leginkább, amit mi sem bizonyít jobban, mint a fent említett évek során tapasztalható 117 %-os növekedés. Az elemzők egyébként ezt a jelenséget azzal magyarázzák, hogy manapság egyre később jön el a házasság és a gyermekvállalás ideje, és az egyedülálló nők egyre nagyobb aránya koncentrál a tanulásra és a karrierépítésre – ennek köszönhetően pedig nagyobb keret marad az autóvásárlásra.

Mielőtt még azt gondolnánk, hogy a hölgyek a férfiak ádáz befolyása miatt választanák a crossoverereket, érdemes leszögezni, hogy 2015-ben a megkérdezett női vásárlók több mint 66 %-a mondta azt magáról, hogy teljesen egyedül hozta meg a döntést, és választott egy hobbiterepest. Egyébként a gyártók számára is kifejezetten előnyös, ha a szebbik nem képviselői őket választják, ugyanis amellett, hogy a hölgyek márkahűnek bizonyulnak, megelégedésükről is sűrűbben adnak hangot, így még több vásárlót csábítva a szalonokba.
Hozzászólások  

 
#1 Szilárd1986 2016-06-02 21:26
Engem elgondolkodtat ez a Crossoverizmus, és két féle megközelítésből tudom szemlélni.
a pozitívabb megközelítésem az, hogy ez egy egész praktikus autóépítési forma kb olyan evolúciós lépés, mint amilyen a három dobozos szedánok után volt az első golf mintájára épített orrmotoros, elsőkerékhajtás ú, ferde hátú modellek térhódítása. Persze itt felmerül az egyterű kontra Crossover kérdés.
Ezzel elérkeztünk a negatívabb megközelítéshez , azaz a divatossághoz. Vajon tíz év múlva mennyire lesz trendi egy ilyen autó, ha már mindenkinek ilyen lesz?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark