Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Hungaroringre is ellátogat a világ egyik legszínvonalasabb túraautó bajnoksága, a DTM – tudtuk meg a Mercedes-Benz sajtóanyagából. A 2014-es idényben is tízfutamos versenysorozat négy Németországon kívüli futamának egyike a kétnapos magyarországi forduló lesz, amelyek 2014. május 31-én és június 1-én rendeznek. A DTM mezőnye utoljára 25 évvel ezelőtt, 1988-ban látogatott Magyarországra.

A DTM néven ismert Német Túraautó Bajnokságban a német prémium szegmens világszerte ismert gyártói versenyeznek, köztük a sorozat alapító tagjaként a Mercedes-Benz is. A hétvégék lebonyolítási rendszere a Forma-1-hez hasonló, a kieséses rendszerben zajló időmérő edzés után vasárnap délután boxkiállásokat is felvonultató futamon mérkőznek meg a versenyzők.

A Mercedes-Benz a 2013-as szezon során a Mercedes AMG C-Coupéval áll rajthoz, amelyet 4,0 literes, V8-as erőforrás körülbelül 500 lóerős maximális teljesítményt nyújt, míg a szénszálas monocoque alapú autó a versenyzővel együtt mindössze 1100 kilogramm súlyú.

A csillagos márka a sorozat 1988-as létrejötte óta a 2013-as szezon kezdetéig 168 győzelmet, 10 egyéni- és 9 konstruktőri bajnoki címet szerzett, így a DTM történetének legsikeresebb gyártója. A sorozat rekordbajnoka, Bernd Schneider (összesen 6 DTM/ITC bajnoki cím) mellett Klaus Ludwig (2 bajnoki cím), a jelenlegi forma-1-es versenyző Paul di Resta és a napjainkban is aktív Gary Paffett is a győztesek között szerepel.

/Sajtóanyag/

Kommentek