Limitált széria ünnepli a 10 éves Brabus Smartot

Nyomtatás

Születése után státuszszimbólummá vált, aztán szép csöndben bekúszott mindennapjainkba a Smart ForTwo. Noha hazánk útjain nem sok szaladgál belőle, Európai más országaiban nagyobb népszerűségnek örvend, ráadásul a Brabus által felkészített mérges törpe sem ritka az eladott példányok között. Az első Brabus Smart pedig 10 éve kelt el, őt ünnepi a 100 darabos széria.

A különkiadás a Smart és a Brabus évtizedes együttműködésének állít szobrot, mely küllemét tekintve jellegzetesen a sportosabb hangulatú miniautókra utal majd. Fényezése szürke, betétei feketék, könnyűfém felnijeit matt szürkére fújják, így tényleg egyértelműen látható lesz az agresszív vérvonal.

Az utastérben már visszafogottabban alakítgattak a tervezők, itt varrot bőrülések, vörös betétek az ilyenkor elhagyhatatlan, sorszámmal rendelkező plakett jelzi a különleges, ünnepi szériát. A felszereltség persze a kategóriához mérten teljes, nem marad el tehát sem az ülésfűtés, sem a GPS navigáció.

Motorizáltságát tekintve a megszokott, paprikásabb egységre számíthatunk, mégpedig az egyliteres turbómotor személyében, amely 102 lóerővel és 147 Nm-rel repíti a kis kétszemélyes törpét. A 0-100-as sprintet 8,9 szekundum alatt teljesíti az újdonság, azonban a végsebességet 155 km/h-nál korlátozták a mérnökök, hiszen magas építésű, rövid tengelytávú autóról van szó. Az értékesítés hamarosan kezdetét is veszi, bár a 100 darabos sorozatot minden bizonnyal hamar elkapkodják majd a fanatikusok. A pontos ár egyelőre nem ismert.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark