Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Detroiti Autószalon alkalmával a Ford pick-up jövője is szóba került, az Amerikában csak kisméretű modellként számon tartott Ranger ugyanis 2019-ben teljesen megújulva váltja a jelenlegi, már ráncfelvarrott szériát. Mindez persze nem csoda, hiszen az aktuális generáció már 6 éve kapható bizonyos piacokon.

Ugyanúgy az sem meglepő, hogy az évindító amerikai seregszemlén fókuszban volt a Ranger, hiszen az Egyesült Államokban kifejezetten népszerűek a platós terepjárók, amelyek közül a Ford Ranger ténylegesen a kisebbek közé sorolható, nála csak méretesebbek szerepelnek még a palettán. Az itthon ismeretlen Honda Ridgeline a tengerentúlon már paradigmaváltást hajtott végre azzal, hogy nem a szokványos módon létraalvázra épül, hanem önhordó karosszériával, azonban a kék oválosok maradnak a következő generációs Ranger esetében is a hagyományos megoldásnál. Egészen pontosan a jelenlegi T6 platform továbbfejlesztett változatára épül majd az újdonság.

Külső tekintetében nem számíthatunk eget rengetően eltérő megjelenésre, a kiszivárgott információk szerint sokkal inkább egy alapos ráncfelvarrásnak tűnik majd inkább az új generáció, aminek oka abban keresendő, hogy a gyártó a jelenlegi F-150 arculatához kívánja hasonlóvá tenni a kisebb modellt.

Kialakítást tekintve Crew Cab és Super Cab verziók állnak majd a vásárlók rendelkezésére, ami tömören annyit jelent, hogy négyajtós és hosszított kétajtós fülkével szerelik majd a 2019-ben érkező utódot. Mivel a tengerentúlon meglehetősen szerteágazó a kínálat a teljes szegmenst tekintve, ezért a konkurenseknél is létező, kifejezetten kemény terepjárásra szánt kiadás ugyancsak a kínálat részét képezi majd.

Odaát persze a szívó V6-os benzinmotor jelenti a motorpaletta legfontosabb tagját, azonban az európai modelleket vélhetően kizárólag dízelmotorral árulja majd a Ford a négy-, illetve öthengeres erőforrás formájában. A tervezési munkát a jelen generációshoz hasonlóan az újdonság esetében is a Ford ausztráliai központjában végezték. Noha az értékesítés alapvetően 2019-ben indul, a bemutatót minden bizonnyal már 2018-ban megejti a Ford, mi több, a következő Ranger premierjéül vélhetően a jövő évi Detroiti Autószalont választják majd a kék oválosok.

Kommentek