2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

3,56 milliótól elérhető a 60. születésnapi Fiat 500

Nyomtatás

A Fiat 500-ból hosszú élete során számos limitált széria készült, hol a múltat, hol a tömény luxust, máskor pedig a vagány szerethetőséget előtérbe tolva. A kisautó mindvégig hű maradt önmagához, még akkor is, amikor különböző, ám minden esetben exkluzív megjelenési formákat öltött - örök fiatalságának ez az egyik titka.

Az 500-as formaterve születése óta összetéveszthetetlen maradt, és múzsaként inspirálta a művészeket és divattervezőket, akik elegáns, exkluzív és sportos értelmezésben dolgozták fel. A legfontosabb limitált kiadások között említhetjük például a „500C by Gucci” és „500 by Diesel” szériákat, vagy a legutóbbi 500 Riva kivitelt: „a világ legkisebb jachtját.” Megannyi eltérő kreatív univerzum, amelyek sikerrel találkoztak ebben a szeretetreméltó, ihletadó, lenyűgöző autóban.

Hogyan is ünnepelhetnénk tehát méltóbban a Fiat 500 hatvanadik születésnapját, mint egy jubileumi limitált szériával? Most megérkezett az új Fiat 500 Anniversario:  a Fiat európai márkakereskedéseiben elérhető születésnapi kivitel a modell hamisítatlanul demokratikus természete előtt hajt fejet.

A saját autó tömeges elterjedését lehetővé tevő „ikonikus modell” 1957. július 4-én mutatkozott be Torinóban. Sikere 2007-ben, majd 2015-ben kapott új lendületet, idén pedig már a kétmilliomodik eladott autót ünnepelhettük. A Fiat 500 Anniversario az 500-as ajándéka a rajongók számára: olyan különkiadás, amely megfizethető áron kínál egy sor különleges jellemzőt és szolgáltatást.

A Fiat 500 Anniversario hagyományos és kabrió kivitelben egyaránt elérhető; a modell azon stílusjegyek modern újraértelmezésével tiszteleg az 1957-es, ikonikus olasz típus előtt, amelyek az eredeti verziót legendássá tették a Dolce Vita éveiben. Az új verzió így számos kulcsfontosságú részletében a hatvanas éveket idézi: ilyen a két új, exkluzív színárnyalat, amelyeket az egykori legenda ihletett, a motorháztető és a külső tükörházak króm díszítései, a retró Fiat logók, vagy a 16 colos, vintage hatást keltő könnyűfém keréktárcsák (utóbbiak helyett olyan kivitel is kérhető, amely a veterán autók küllős kerekeit idézi.) Az autó eleganciáját a csomagtérfedélen látható, dőlt betűs „Anniversario” felirat teszi teljessé.

Az utastérben minden apró részlet a hatvanas évek gondtalan hangulatát és stílusát hivatott felidézni, ám innovatív értelmezésben. Az új üléseket, amelyek vízszintes sávozású szövetkárpitja tökéletesen ragadja meg a kor hangulatát, színes szegélyek és hímzett 500-as logó díszíti; ez a Szicília narancs és Riviera zöld karosszéria-árnyalatokkal együtt hathatósan kelti életre a Dolce Vita éveit. A Fiat 500 megjelenése mindig is utánozhatatlan volt, és az Anniversario kivitelben ugyanez a kifinomult életkedv és lelkesedés köszön vissza, amiről a karosszéria színére fényezett műszerfalbetét is tanúskodik. A részletekbe menő figyelem kiváló példája a padlószőnyegekbe hímzett, kontrasztos árnyalatú „Anniversario” logó.

A hatvanas évek életvidámsága és a legújabb generációs technológiák alkalmazása nem áll távol egymástól: habár a megjelenés a Dolce Vitát idézi, kényelmi és kapcsolódási szempontból az új Fiat 500 Anniversario a létező legújabb megoldásokat vonultatja fel. Az ügyfelek választhatják az UconnectTM rádió csomagot, amely 7” TFT műszeregységet, Uconnect 7” HD LIVE rádiót, Apple Car Play és Android Auto kompatibilis telefontükrözés funkciót tartalmaz.

Az Anniversario verzió kétféle motorral választható: a nyolcszelepes 1,2 literes négyhengeres 69, a 0,9 literes kéthengeres turbómotor pedig 105 lóerőt kínál. A születésnapi akció keretén belül az Anniversario Hatchback 1.2 69LE most ajándék metálfényezéssel, 7” érintőképernyős UConnect rádióval, mobiltelefon-tükrözés funkcióval, valamint 7” TFT kijelzővel már 3,560 milliótól, C kivitelben pedig már 4,26 milliótól elérhető, ami a listaárból adott közel 800 ezres kedvezményt takar.

Az 1,2-es modell tesztjét pedig itt olvashatják.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark