456 lóerővel érkezik a következő Audi RS4/RS5

Nyomtatás

Az Audi S4, valamint az S5 új generációjának premierje után már csak egy nyitott kérdés maradt: vajon mit tartogatnak nekünk a kínálat csúcsát elfoglaló RS modellek? Egy kis kiszivárogtatás erre is választ adott.

Az RS4 Avant, az RS5 Coupé és az RS5 Sportback alkotja majd az Audi legizgalmasabb praktikus sport trióját, ennek megfelelően pedig nem akármilyen erőforrás kerül a motorterükbe. Az új Porsche Panamera S-ben debütált 2,9 literes biturbó V6-os szolgáltatja majd az erőt, ám a luxusmodellénél is erőteljesebb formában.

Az év második felében érkező újdonságok 456 lóerőt állítanak majd vezetőjük szolgálatába, amihez 600 Nm nyomaték is társul. Utóbbi ráadásul meglehetősen széles tartományban, hozzávetőlegesen 1900-as fordulattól egészen 5000-ig rendelkezésre áll, a pörgős turbómotor pedig egészen 7000-ig foroghat, 5800 és 6600 között leadva csúcsteljesítményét. Mindez a 280 km/h-ra enyhített elektromos végsebességgyeplő mellett mintegy 4 másodperces 0-100-as gyorsulásra teszi majd képessé a modelleket.

A kiszivárgott prezentáció szerint az RS4 Avant gyártása decemberben kezdődik majd, amelyet az RS5 Coupé már júniusban beelőz. Ezek alapján utóbbit már a márciusi Genfi Autószalon alkalmából köszönthetjük, miközben a potens kombit a szeptemberi Frankfurti Autószalonra tartogatja az Audi. A négyajtós kupé változat pedig a későbbiekben érkezik majd.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark