2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

5000 lóerős szuperautóval álltak elő Dubaiban - itt a Devel Sixteen

Nyomtatás

Már hozzászokhattunk, hogy a Dubai Autószalonon minden évben megismerkedhetünk valamilyen felettébb érdekes autóval. Megnyugodhatunk, hiszen ebben az évben sem kell csalódnunk. Itt az 5000 lóerős Devel Sixteen.

 

Ebben az esetben egy szupersportautóról beszélhetünk, ami a képek alapján mindenki számára egyértelmű lehet. Hogy a külső szép-e, vagy nem, arról nem tisztem nyilatkozni, de azt hiszem, hogy a felettébb nagy hasonlóság a Lamborghini Veneno orrészével sokak számára el is döntötte ezt a vitát. Az autó sziluettje a Pagani Zondára hajaz, míg a részletek inkább egy vadászrepülőre emlékeztetnek, mint egy négykerekűre.

Az sportautót hajtó erőforrásról sajnos nincsenek hivatalos információink, de azt csiripelik a madarak, hogy nem kevesebb, mint 5000 lóerőt termel egy V16-os motor, mely így 1,8 másodperc alatt gyorsítja fel a járművet 100 km/h-ra, és meg sem áll - elméletben - 560 km/h-ig. Ezek az adatok biztosan nem a kiállított darabra vonatkoznak, ugyanis a képek alapján az nem több, mint egy műanyag bódé.

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor a Devel Sixteen teljesítménye több, mint négyszer haladja meg a jelenlegi leggyorsabb autó, a Bugatti Veyron képességeit, melyet nehéz elképzelni, tekintve, hogy a rekordtartó fejlesztése éveket csúszott azért, mert nem tudtak megfelelő megoldást találni az elképesztő erő útra juttatásához. A gyártó honlapján egyelőre nincs semmilyen adat, csak néhány szó az autóról, mint például: „egyszerűen túl extrém” és „azzal a szenvedéllyel készült, hogy bekerüljön a szuperautó-legendák közé”.

Nagy szavak ezek, de ilyen adatokat látva a legkevesebb az, hogy fenntartásokkal kezeljük az autót, ugyanakkor kíváncsian várjuk, hogy vajon mi valósul meg belőle. Amint újabb stációba lép a fejlesztés, természetesen azonnal tájékoztatjuk Önöket, addig is érdemes megnézni az autóról szóló videót.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark