A 90-es évek álomszedánjaitól válik meg Rowan Atkinson

Nyomtatás

A Mr. Beant alakító Rowan Atkinson két dologról híres: ikonikus szerepéről és autók iránti rajongásáról. Utóbbit legtöbbször a McLaren márkával kapcsolatban érintettük, de tény, hogy a brit színésznek hatalmas és felettébb igényes gyűjteménye van. Most pedig két olyan szedántól válik meg, amelyek mindmáig legendásnak számítanak.

A Mercedes-Benz 500E, azaz a W124-es csillagos szedán népszerű típus volt a maga idejében. Azonban az ötliteres V8-assal szerelt sportverzióból kevés készült, és azok sem maradtak fenn annyira hibátlan állapotban, mint a hamarosan kalapács alá kerülő darab. A 326 lóerős nehézbombázó 6 másodperc körül tudja le a 0-100-as sprintet, képességeiről pedig sokat elmond, hogy kézzel készült a Porschénél, akik az átalakításba is besegítettek. Atkinson 500E-je 2015 óta van a színész garázsában, amikor is a környéken fellelhető legjobb állapotú darabot vette meg – ez pedig nagyjából így is maradt. Az 1993-ban készült modell jó 50.000 mérföldet futott, a február 24-i liciten pedig meglepő magasságokba emelkedhet az ára.

Épp úgy, mint a színész másik eladásra szánt autójának, a Ferrari szívvel felruházott 1989-es Lancia Thema 8.32-nek. Az Alfa Romeo 164 és a Saab 9000 legexkluzívabb testvére az olasz sportautó-gyártó által megépített háromliteres V8-ast mondhatja magának keresztirányban beépítve, amely 215 lóerővel terheli az első kerekeket – a teljesítményt kézi váltón keresztül továbbítva. Ahogy a Mercedes-Benz, úgy ez is szövet üléses, Atkinson ugyanis nem igazán szereti a bőrkárpitozást. Mivel a Lanciát különösen szerette, a modell immár hét éve áll a tulajdonában. Mivel hamarosan eléri a veterán kort, ez a típus különösen jó befektetés lehet.

Önök melyiket vinnék inkább haza? Német őserő vagy olasz kifinomultság?
Hozzászólások  

 
#1 Wicked Belzebub 2018-01-18 16:25
Meglepődnék, ha a Thema 8.32 hatsókerekes lenne...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark