A hidrogénhajtás érdekében társult az Audi és a Hyundai

Nyomtatás

Az Audi és a Hyundai azon gyártók közé tartozik, amelyek még hisznek abban, hogy az üzemanyagcellás, hidrogénhajtású hajtásláncoknak még van jövője. A német és a dél-koreai márka pedig össze is állt a jó ügy érdekében, és egy partneri megállapodás keretein belül a jövőben megosztják majd egymással fejlesztéseiket a témában.

A két gyártó a megállapodás értelmében engedélyezi majd a másiknak, hogy felhasználja szabadalmait, és hozzáférést biztosítanak egyes elemekhez. A cél természetesen a tömeggyártás hatékonyabbá és olcsóbbá tétele, ám a partneri szerződést egyelőre még vizsgálják a hatóságok, hogy nem ütközik-e valamilyen versenyjogi szabályba.

„Az üzemanyagcellás hajtáslánc az egyik legjobb formája az elektromos autózásnak, és a prémium elektromobilitás szempontjából kiváló lehetőséget jelent számunkra a jövőben” – mondta Peter Mertens, az Audi igazgatótanácsának tagja. „A hidrogénes terveink megvalósítása érdekében olyan erős partnerekkel társulunk, mint a Hyundai, hogy okos utakat keressünk a fejlődés és a technológia fenntarthatósága érdekében” – folytatta a vezető, és a Hyundai oldaláról Euisun Chung, a márka vezérigazgatója nagyjából ugyanezt erősítette meg saját nyilatkozatában.

Egyelőre korai lenne bármit is mondani az új megállapodás kapcsán, de a Hyundai nagyon is komolyan gondolja a hidrogénes autózást, hiszen például a Nexóval már igazán fejlett technológiát kínálnak – az persze más kérdés, hogy hidrogénkutak hiányában egyelőre elég problémás a hétköznapi használat. Noha viszonylag ritkán esik szó róla, de az Audi is már közel két évtizede foglalkozik a hidrogénes hajtással, és a jövőben piacra is dobnának majd ilyen modelleket. Hiába szorultak tehát háttérbe az akkumulátoros elektromos autók mellett az üzemanyagcellás megoldások, úgy tűnik azért még mindig terítéken van ez a lehetőség a nagy gyártók asztalán.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark