2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

A Maserati gőzerővel dolgozik egy belépő SUV modellen

Nyomtatás

A Maserati néhány éve – saját mércéjével nézve – komoly modelloffenzívába kezdett: először bemutatta a minden csavarját tekintve vadonatúj Quattroportét, aztán érkezett a kisebb Ghibli szedán, nemrégiben pedig a márka első SUV modellje, a Levante luxus-sport szabadidőmodell csatlakozott a palettához.

Bár az értékesítési számok némileg elmaradnak a várttól, a Levante az előzetes várakozásoknak megfelelően alaposan megdobta az eladásokat, így a túlélés továbbra is biztosított a komoly és szép történelemmel büszkélkedő olasz gyártó számára. A talponmaradás persze csak akkor biztosítható, ha a Maserati nem áll le a folyamatos fejlesztésekkel. És biztosak lehetünk abban, hogy nem fog: jelenleg például a hírek szerint a mérnökök gőzerővel dolgoznak egy belépő szintű, közepes méretű sportos szabadidőautón, amelyet a Levante alá kívánnak pozícionálni az olaszok.

Egyelőre kevés információ áll rendelkezésre a modell kapcsán, azonban a Porsche Macan – és társai – sikeréből kiindulva biztosan jó húzás a ‘baby’ Maserati SUV, ami garantáltan bomba formával és kiváló vezethetőséggel fog rendelkezni – utóbbit a viszonylag alacsony tömeg, az 50:50 százalékos súlyelosztás, a fejlett futómű és a bivalyerős motorok garantálják. A pletykák szerint egy konnektorról is tölthető hibrid verzió felbukkanása is valószínűsíthető. Alapesetben különben várhatóan egy 4-hengeres turbós benzinmotor gondoskodik majd a meghajtásról, míg a komolyabb verzió(k)ban gyönyörű hangú V6-os turbós benzineseket találunk majd.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark