Az XC40 villanyos változataként jön az első elektromos Volvo

Nyomtatás

A Volvo köztudottan az elektromos autózás híve, amit jól mutat az is, hogy minden új generációs modelljükből készítenek konnektoros hibrid változatot – a 60-as széria esetében rögtön kétfélét is. A svédek azonban nemsokára bemutatják az első tisztán elektromos négykerekűjüket is, a gyáriak formatervezésért felelős vezetője, Thomas Ingenlath pedig azt is megerősítette, hogy ez az XC40 villanyos verziója lesz.

A magas rangú szakember azt is hozzátette, hogy a Volvo nem készít majd dedikált elektromos modellt, csupán meglévő típusaikat mutatják majd be villanyosként. Nem lesz hiány azonban egyedi svéd elektromos autókban, hiszen éppen ezért vált külön a Polestar, ami bár továbbra is szorosan együttműködik a Volvóval, az első modelljükkel már megmutatták, hogy mire képesek, és hamarosan jön az egyszerűen csak Polestar 2 névre keresztelt újdonságuk is. Utóbbi a méregdrága és villámgyors kupé után egy jóval elérhetőbb, ám hasonlóan egyedi négykerekű lesz, ami a hírek szerint egy négy vagy ötajtós, viszonylag kompakt méretű felépítést kap.

Ingenlath úr a következőképpen fogalmazott: „Már nem titok, hogy az első elektromos Volvo, ami az XC40 villanyos verziója lesz, már úton van. A Polestar 2 után nem sokkal fog bemutatkozni, és ez lesz az első, ami nem lesz olyan exotikus. Az XC40 lesz az első lépés, majd utána szépen sorban haladunk tovább. A következő elektromos modell az XC90 következő generációjából készül majd el.” Utóbbi egyébként 2021-ben mutatkozhat majd be, míg az első villanyos Volvo, azaz az XC40 már jövőre sorozatgyártásba kerül – így pedig a Polestar 2-t is hamarosan láthatjuk majd.

A svédek stratégiája tehát az, hogy a jelenlegi kínáltba illesztve, mint új modellváltozatokat mutatják be elektromos autóikat, és nem egyedi típusként – utóbbi a Polestar feladata lesz, amely egyedibb és különlegesebb négykerekűeket fejleszt majd. A Volvo nagyszabású terve egyébként, hogy 2025-re az eladásaik felét konnektoros hibrid vagy teljesen elektromos négykerekűek adják majd, és ezt nagyon tudatosan próbálják meg elérni.
Hozzászólások  

 
#1 Kübler János 2018-06-22 16:36
Hááát kipróbálnám az biztos de megvenni nem tudom sajnos
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark