Újdonságok

Nagyban játszik – bemutatkozik a vadonatúj Volkswagen Touareg

Nyomtatás

Könnyebb lett, hatékonyabb, ügyesebb, sőt, határozottabb, prémium kiállást kapott – de mégis belül hozott igazán nagy durranást a Volkswagen Touareg új generációja. Egy biztos: a harmadik generációs modell méltán viselheti a márka zászlóshajója címet.

Módosítás dátuma: 2018. március 23. péntek, 19:25

Hazánkba is megérkezett a Lada Vesta Kombi és SW Cross

Nyomtatás

A Lada Vesta már tavaly bizonyította tesztünkön, hogy az oroszok nem veszik félvállról az európai terjeszkedést, hiszen a modern megjelenéssel és extrákkal megáldott modellt kifejezetten úgy tervezték, hogy az öreg kontinens vevőinek igényeit is képes legyen megugrani – persze a maga kategóriájában. A gyáriak pedig igyekeznek még tovább fejlődni, amit a Vesta puttonyos és „telekjáró” változataival szeretne elérni. A két újdonság pedig a mai napon megnyílt, budapesti Automobil és Tuning Shown a magyar piac számára is bemutatkozott.

Módosítás dátuma: 2018. március 23. péntek, 18:30

Az ideális Volvo? – bemutatkozott hazánkban az új Volvo V60

Nyomtatás

A Volvo a vadonatúj V60-at, vagyis a márka prémium középkategóriás kombiját alig egy hónapja jelentette be, az autót pedig ma délelőtt máris megcsodálhattuk hazai porondon, ugyanis két V60 ellátogatott a budapesti Volvo Galéria márkakereskedésbe. A svédek büszkesége a Genfi szalon egyik legnagyobb sztárja volt, mégpedig megérdemelten: régen láttunk már ennyire kívánatos családi autót.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 18:40

Jövőre jön az új Leon, 2020-ban pedig az első elektromos Seat

Nyomtatás

A Seat lendületben van: az elmúlt években belehúztak a spanyolok, és a következő két évre is több újdonságot ígérnek. Nemrég elindították sportos almárkájukat, a Cuprát, és még idén jön a hétszemélyes SUV-juk, a Tarraco. 2019-ben pedig egy nagyon fontos modelljük lép majd új generációba, hiszen érkezik a kompakt Leon vadonatúj változata, de 2020-ban az első teljesen elektromos Seat is bemutatkozik.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 17:20

Így nyúzza a Porsche az idén érkező hibrid Cayenne-t (videó)

Nyomtatás

A vadonatúj Porsche Cayenne még tavaly nyáron mutatkozott be, ám akkor csak a V6-os motorral szerelt normál és S verziókat csodálhattuk meg – igaz, egy hónappal később már a V8-assal szerelt Turbo is napvilágot látott. Ezek azonban még mindig csak egy szeletét jelentik a Cayenne teljes kínálatának, amelynek tagjai szépen lassan fogják majd felfedni magukat. A következő pedig a konnektoros hibrid hajtáslánccal szerelt E-Hybrid variáns lesz, amit már nagy erőkkel nyúznak a németek.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 12:30

19 új modellel készül 2020-ig a Škoda – elektromos autók is jönnek

Nyomtatás

A Škoda kétség kívül hatalmas lendületben van, akárcsak a Volkswagen konszern összes többi márkája, így szinte meg sem lepődünk azon, hogy a csehek bejelentették: a következő két évben 19 új modellel készülnek. Mielőtt persze bárki azt hinné, hogy a gyáriak gyorsan megduplázzák a modellpalettájukon található típusok számát, szögezzük le, hogy ebben az új modellvariánsok is beletartoznak, nem csak a vadonatúj vagy éppen új generációba lépő négykerekűek – de persze belőlük is lesz jónéhány.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 11:53

Máris rendelhető az új BMW X4 – 14,5 milliótól lehet a miénk

Nyomtatás

A BMW X4 a Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek, és bár elöl és belül nem meglepő módon az X3 megoldásai köszönnek vissza rajta, a hátsó traktus azért bőven tudott újat mutatni, és akkor a teljes friss, dízel M Performance hajtásláncról még nem is beszéltünk. A bajorok közepes terepkupéja pedig máris feltűnt a gyártó magyar honlapjának konfigurátorában, mi pedig nem voltunk restek közelebbről is megvizsgálni, hogy pontosan mennyiért is lehet a miénk az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 14:15

Átcímkézve? – a Corsa lett a második újkori GSi Opel

Nyomtatás

Az Opel az Insignia sportos csúcsváltozataként hozta vissza kínálatába a legendás GSi jelzést, és ahogyan már a korábbi menetpróbán is beígérték, máris megérkezett második modelljük a jól csengő betűhármassal. Túl sok részletet egyelőre nem árultak el a Corsa GSi-ről, és egyelőre csak két fotót mutattak meg nekünk, de nem kell túl nagy fantázia, hogy néhány dologra magunktól is rájöjjünk.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 11:57

Új motorokkal frissült a Mercedes C-osztály Coupé és Cabriolet

Nyomtatás

A Mercedes-Benz még a Genfi Autószalon előtt indította el a C-osztály frissítéshullámát: először a négyajtós és a kombi, majd a gyengébbik AMG variáns, most pedig Coupé és a Cabriolet volt soron – így egyedül a legvadabb, 63-as jelölésű sportváltozatok maradtak hátra. Nagy meglepetésre a korábbi frissített változatok után már nem számíthatunk, de így is rengeteg modern újítással gazdagodtak a kétajtós változatok.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 11:08

Az első haláleset – gyalogost gázolt az Uber önvezető prototípusa

Nyomtatás

Az Egyesült Államokban már több cég is régóta teszteli a maga teljesen önvezető prototípusait különböző nagyvárosokban, ám eddig még szerencsére egyszer sem fordult elő olyan végzetes baleset, ami most az Uber egyik autójával igen. A vállalat autonóm technológiával felszerelt XC90-ese ugyanis tegnap reggel halálra gázolt egy nőt Arizonában.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 18:37

V6-os beszállóval frissülhet már jövő héten az Audi R8

Nyomtatás

Az Audi R8 jövője nem túl rózsás, ugyanis a hírek szerint a jelenlegi generációt nem követi majd utód, ami annak a számlájára írható, hogy a négykarikások jobban ráfeküdnének az elektromos autók fejlesztésére – később persze nem kizárt, hogy érkezik majd egy leszármazott, ám az már biztosan nem az autórajongók számára igazán különleges V10-es erőforrással, hanem sokkal inkább villanymotorral. Mielőtt azonban leköszön az autó, még várható egy frissítés, ami új beszálló változatot is hozhat magával, méghozzá egy V6-os egység képében.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 17:40

1. oldal / 707