2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Újdonságok

Ízelítőn a legalább 405 lóerős Volvo S60 Polestar

Nyomtatás

Már csak egyetlen hét van hátra az új Volvo S60 premierjéig, amely a kombi V60-nal ellentétben dízelmotorral már nem is lesz elérhető. Hibrid erőforrással viszont annál inkább, ugyanis a piaci rajtnál elérhető a két konnektoros hibrid mellé hamarosan felsorakozik egy harmadik is: a Polestar által kezelésbe vett T8-as csúcsverzió, amelyről már ízelítőket is kaptunk.

Balaton Edition kivitelben kapjuk meg a jubiláló VW Californiát

Nyomtatás

A Volkswagen California, amely Kategóriájának legsikeresebb lakóautója újabb mérföldkőhöz érkezett. A Hannover Limmer körzetében található üzemben ugyanis elkészült a 100 000. California lakóautó és a „négy keréken guruló szabadság álma” várhatóan egy újabb gyártási rekordhoz segíti a Volkswagen márkát az idei évben. Csak a tavalyi évben a márka rekordmennyiségű, 15 155 darabot gyártott a lakóautóból, amely 18 százalékos bővülés a korábbi évhez képest. Hazánkban pedig egy különleges kiadásban, California Balaton Edition néven kerül forgalomba először ez a modell.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 18:02

Máris hivatalos videón láthatjuk a Škoda Kodiaq RS-t

Nyomtatás

Tegnap még csak egy nagyon sejtelmes fotót osztott meg velünk a Škoda a hamarosan érkező Kodiaq RS-ről, ma már azonban egy közel egyperces videóval is készültek nekünk, amin máris jóval többet mutattak meg nekünk. Álcázás persze van a Nürburgringre kivitt prototípuson, de néhány részlet azért így is kiderül a kisfilmből, amiben azt mutatják be, ahogyan Sabine Schmitz, a Zöld Pokol jól ismert tesztpilótája készül egy gyorskörre a legendás pályán – a folytatás pedig csütörtökön érkezik a csehek ígérete szerint.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 15:59

Északi szomszédainkhoz költözik a Land Rover Discovery gyártása

Nyomtatás

Sokan örültek volna, ha hazánkban épül a Land Rover legújabb gyáregysége, azonban végül Szlovákiát, és azon belül is Nyitra települését választották az angolok. Északi szomszédaink pedig büszkén húzhatják ki magukat, ugyanis a Land Rover az Discovery gyártását helyezi majd az új üzembe – a márka anyaországában azonban kevésbé örülnek ennek, ugyanis elbocsátások várhatók a gyáriak Solihullban lévő egységében.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 14:46

Jön a második generációs Audi A1 – íme, az első ízelítő

Nyomtatás

A német prémiumtrió közül egyedül az Audi az, amelyik – legalábbis saját néven – a kiskategóriában is kínál négykerekűt, méghozzá az A1 képében. A jelenleg futó első generáció már elég koros, de hamarosan érkezik a vadonatúj verzió, ugyanis az Audi nem mond le erről a szegmensről. A négykarikások pedig már meg is osztottak velünk egy ízelítőt a következő A1 utasteréről.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 12:21

Erősebb motorral frissül a Mazda MX-5

Nyomtatás

A Mazda MX-5 legújabb, negyedik generációja is sokkal inkább az élmények, mintsem a teljesítmény hajhászásáról szól, ugyanakkor az erősebbik, 160 lovas hajtáslánc és a kevesebb mint egy tonnás üres tömeg bizony megteszik a hatásukat. Eljött azonban a pillanat, hogy a nagyravágyóbbak igényeit is kielégítse a Mazda, ugyanis Japánban néhány szerencsés már kipróbálhatta a frissített MX-5-öt, amely minden tekintetben fejlődött – és nincs okunk azt feltételezni, hogy Európában nem ugyanezeket a változtatásokat kapja majd meg a kis roadster.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 11:33

Még idén jön a Škoda Kodiaq RS – itt az első ízelítő

Nyomtatás

A Škoda Kodiaq kapcsán már régóta emlegetnek egy RS variánst, és most úgy tűnik, végre hivatalossá vált, hogy érkezik az akár hétszemélyes SUV megvadított verziója. A gyáriak már egy ízelítőt is megosztottak velünk a hírek szerint legkésőbb ősszel bemutatkozó újdonságról, de mielőtt bárki is nagyon elkezdene örülni, szinte semmi sem látszik a négykerekűből – maga a megerősítés azonban bőven ad okot az örömre.

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 15:59

Legenda újratöltve – itt a Porsche 911 Speedster koncepció

Nyomtatás

A Porsche 911 még idén új generációba lép, de ahogyan az várható volt, a jelenlegi, 991-es széria nem búcsúzhat el egy igazán különleges változat nélkül. Egyelőre ugyan még csak koncepcióként, de a németek leleplezték a Speedster verziót, ami minden szempontból egyedi, és természetesen a vezetési élményt helyezi előtérbe.

Módosítás dátuma: 2018. június 11. hétfő, 13:13

Egy az ötszázból – átadták hazánk egyetlen Ford GT-jét

Nyomtatás

2016 áprilisában a világ 6506 autórajongója jelentkezett, hogy az első 500 darab Ford GT szupersportkocsi tulajdonosa lehessen. Az egyetlen szerencsés magyar jelentkező számára most jött el a pillanat, hogy végre átvehesse az legelső, és egyben egyetlen hivatalosan Magyarországra érkező Ford GT kulcsait.

Módosítás dátuma: 2018. június 11. hétfő, 11:34

Már biztos: jövőre jön a Porsche Cayenne kupésított változata

Nyomtatás

Nagyjából pont egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy egyes külföldi források szerint még idén bemutatkozhat a Porsche Cayenne kupésított verziója – ami egyébként már évek óta téma a nemzetközi autós sajtóban. Úgy tűnik, hogy kicsivel tovább kell várnunk az autóra, ám mostanra már biztosan állíthatjuk, hogy jövőre bemutatkozik majd az újdonság. Ez az információ pedig már – ha minden igaz – magától a márka vezetőjétől, Oliver Blumetól származik.

Módosítás dátuma: 2018. június 08. péntek, 16:49

9,2 milliótól lehet a miénk az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

A teljesen elektromos Hyundai Kona Electric még február legvégén mutatkozott be, rögtön kétféle változatban. Alig több mint három hónappal később pedig végre a magyar importőr is felfedte, hogy mennyiért juthatunk majd hozzá hazánkban a piac egyik legvagányabb és legfejlettebb elektromos modelljéhez. A listaárak elsőre ijesztőnek tűnhetnek, de nem szabad megfeledkezni a 1,5 millió forintos állami támogatásról sem.

Módosítás dátuma: 2018. június 08. péntek, 13:04

10. oldal / 732