2018. Április 27., Péntek

Frissitve:11:45:07

Újdonságok

Jövőbeli formanyelvét vetítette előre Genfben a Hyundai

Nyomtatás

A Hyundai két nagyon fontos modellt is elvitt a Genfi Autószalonra a vadonatúj Santa Fe és a Kona Electric képében. A koreaiaknak azonban még mindezek mellett is maradt kapacitásuk megalkotni egy lenyűgöző koncepcióautót, amely ugyan a külcsín mellett semmi mást nem vonultat fel, de ez is elég ahhoz, hogy érdemes legyen vele foglalkozni – íme, a Le Fil Rouge koncepció.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 13:02

Ilyen lesz a Škoda kis crossovere – itt a Vision X tanulmány

Nyomtatás

A Škodánál mára már hagyománnyá vált, hogy fontosabb modelljeiket egy látványos tanulmányautóval vetítik előre, melyek a sorozatgyártásra ugyan szelídülnek, de nagyvonalakban azért megtartják a mutatós formákat. Éppen ezért örülhetünk most a Vision X-nek is, amely a Genfi Autószalonon mutatkozott be, és a Seat Arona – illetve a hamarosan szintén érkező Volkswagen T-Cross – Škoda testvérének szériaváltozatának megoldásaiba enged betekintést.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 11:46

Éjfekete élményhajhász – itt a BMW M2 Edition Black Shadow

Nyomtatás

2017-ben a BMW M2 bizonyult a BMW M GmbH legsikeresebb modelljének, amelyből egy év alatt világszerte több mint 12 000 példány kelt el. A típust övező világméretű népszerűséget egy éjfekete különkiadás piacra dobásával kívánja megünnepelni a BMW, amelynek célja, hogy még inkább kiemelje a nagyteljesítményű kompakt sportautó lebilincselő menetdinamikáját.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 19:15

A fizika határait feszegeti – megjött az Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Nyomtatás

Az Aston Martin azt ígéri, hogy a Valkyrie lesz a valaha volt leggyorsabb utcán is használható négykerekű. Az angolok azonban nem elégedtek meg ennyivel, és a Genfi Autószalonon bemutatták a már korábban beígért AMR Pro verziót, amelyet kifejezetten versenypályás használatra fejlesztettek ki, és elmondásuk szerint képes az LMP1-es, azaz Le Mans-i 24 órás verseny királykategóriájába tartozó versenyautókkal felvenni a kesztyűt.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 17:13

Vissza a kezdetekhez – itt a Range Rover SV Coupe

Nyomtatás

Valószínűleg már sokan nem emlékeznek rá, de a legelső Range Rover 1970-ben még háromajtósként mutatkozott be. A gyáriak persze észben tartották ezt is, és közel ötven évvel az őselőd bemutatkozása után idén ismét bemutattak egy „kupé” változatot. Az újdonságot az angolok egyedi igényekkel foglalkozó részlege, az SVO alkotta meg, és mindössze 999 darab készül majd belőle.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 15:30

Tudták fokozni – bemutatkozik a Bugatti Chiron Sport

Nyomtatás

A Bugatti a Genfi Autószalon megnyitója előtt egy nappal lepte meg a nagyközönséget egy izgalmas ízelítő videóval, amiben minden jel arra utalt, hogy a svájci seregszemlén egy még tovább vadított Chiront mutatnak be. Akkor szinte mindenki azt gondolta, hogy máris a Super Sport változat jöhet, azonban végül csak simán a Sport utónevet kapta az autó, és bár sok szempontból fejlődött tovább, az erőforráshoz végül nem nyúltak a mérnökök.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 14:03

Várjuk szériában – íme, a BMW M8 Gran Coupé koncepció

Nyomtatás

A BMW legnagyobb durranása Genfben kétségtelenül a vadonatúj X4 bemutatása volt, de az M részlegnek azért sikerült némileg ellopnia a showt a közepes terepkupé új generációjától, ugyanis – sajnos egyelőre csak koncepció formában – bemutatták az M8 Gran Coupét. A korábbi értesülések tehát helyesek voltak, ugyanis a bajorok a még be sem mutatkozott 8-as sorozat négyajtós verziójával rukkoltak elő a svájci seregszemlén.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 13:04

Visszatért a Toyota Supra – versenyautóként láthatjuk először

Nyomtatás

Már hosszú évek óta hivatalos, hogy visszatér a Toyota kínálatába a legendás Supra, de egészen mostanáig kellett rá várnunk, hogy végre egy olyan autót is elénk rakjon a japán gyártó, amin olvasható a jól ismert név. Amennyiben szigorúan vesszük, ez most sem történt meg, de a Genfi Autószalonon bemutatott versenyautónak legalább már hivatalosan is Supra a neve, de sajnos még mindig csak koncepcióként tekinthetünk rá – ugyanakkor a részleteket tekintve már sokat felfed a reményeink szerint még idén bemutatkozó szériaváltozatból.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 12:00

600 literes puttonnyal érkezett meg az új Kia Ceed Sportswagon

Nyomtatás

Már a Genfi Autószalon megnyitója előtt kiszivárgott néhány kép a Kia Ceed Sportswagon változatáról, azonban most végre minden információt megtudhattunk a koreaiak kompaktjának puttonyos kiviteléről. Az előzetes találgatásaink pedig helyesnek bizonyultak, de nézzük, hogy pontosan mire is képes az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 11:20

Négyajtós sportautó – itt a Mercedes-AMG GT 4-door Coupé

Nyomtatás

A Mercedes-AMG számtalan ízelítővel igyekezett éberen tartani rajongóit a vadonatúj négyajtós GT bemutatóját illetően, azonban lássuk be, ezek nélkül is éppen eléggé vártuk már, hogy a tavalyi koncepció végre sorozatgyártású formában is megelevenedjen. Jelentem, végre eljött a pillanat, ugyanis a csillagosok a Genfi Autószalon nyitónapján lerántották a leplet a különleges négykerekűről, ami meglepetésekkel együtt érkezett meg.

Módosítás dátuma: 2018. március 06. kedd, 17:54

Még egy álom valóra várt: Európa is kap a 464 lóerős Bullitt Mustangból

Nyomtatás

Két hónap sem telt el azóta, hogy a Ford Amerikában bejelentette a Mustang Bullitt verzióját, amely az idén 50 éves Bullitt című film főszereplőjének, kíván emléket állítani. A tavaly leleplezett aktuális Fastback (kupé) Mustangon alapuló különleges modell nem csak egyedi sötétzöld fényezésének, hanem finom technikai megoldásainak is köszönhetően rendkívül kívánatos.

Módosítás dátuma: 2018. március 06. kedd, 16:03

10. oldal / 714