2018. Április 27., Péntek

Frissitve:11:45:07

Újdonságok

Csak finoman – visszafogottan újult meg a Mazda CX-3

Nyomtatás

Mostanra már megszokott, hogy az egyes típusok esetén az aktuális modellciklus nagyjából felénél menetrendszerűen érkezik egy frissítés. Az mindig az adott négykerekűtől függ, hogy a gyáriaknak mennyire, és hol kell hozzányúlniuk az autóhoz: a formákat kell jobban átszabni, vagy esetleg a lemezek alatt kell inkább fejleszteni. A Mazda a CX-3 esetében utóbbit választotta, ami nem meglepő, hiszen a kis crossover még most is kategóriájának egyik legmutatósabb darabja, és formailag továbbra is tökéletesen illik a kínálatba.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 13:20

Fazonigazítás – megérkezett a frissített Hyundai Tucson

Nyomtatás

Korábban az észak-amerikai autószalonok kevésbé voltak érdekesek az európai piac szempontjából, azonban amióta egyre több gyártó dolgozik globális modellekkel, számunkra is fontossá váltak az ilyen seregszemlék, mint például az éppen most futó New Yorki Autószalon. A Hyundai például a frissített Tucsont vitte el keleti parti nagyvárosba, a dél-koreaiak közepes SUV-ja pedig felvette a a gyáriak legfrissebb stílusát.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 12:13

Evolúció – itt a vadonatúj Subaru Forester

Nyomtatás

A Subaruról egyre kevesebbet hallani az elmúlt években, ami többek között annak is köszönhető, hogy nem túl sok újdonsággal szolgálnak a japánok, és még azok sem tudnak igazán nagy erővel lecsapni – persze a kötelezőt hozzák a mérnökök, így talán inkább a tervezőkre lehetne mutogatni. A New Yorki Autószalonon a Subaru leleplezte a vadonatúj alapokra épülő Forester következő generációját, amire sajnos szintén igazak az előbb elmondottak.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 10:59

A 2018-as Világ Év Autója díjat is a Volvo nyerte el

Nyomtatás

Még 2018 első negyedén sem vagyunk túl, a Volvo máris elmondhatja, hogy kiválóan alakul az idei esztendő. A V60 bemutatásával egy fontos modell megújulását ünnepelhették, az XC40 pedig elnyerte az Európai Év Autója díjat. Itt azonban még nincs vége a svédek első negyedéves sikertörténetének, ugyanis az egyébként igencsak rangos, de csak európai országokból érkező zsűri által odaítélt, és csak az öreg kontinensen elérhető autókkal szemben aratott győzelem mellett most a Világ Év Autója címét is sikerült elhódítani a Volvónak, ám ezúttal nem az XC40-gyel, hanem az XC60-nal.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 18:44

Az arany középút – íme, az Audi RS5 Sportback

Nyomtatás

Az Audi A5 egyelőre nem túl hosszú történetébe a New Yorki Autószalon alkalmával új mérföldkövet tettek le a négykarikások, ugyanis bár négyajtós kupé formában már az előző generáció is létezett, a Sportback kivitel RS változatban eddig nem volt elérhető. Az Audi azonban most úgy döntött, hogy a második generációból elkészíti ezt a változatot is, aminek sokan örülhetnek.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 18:09

Bezárult a kör – frissült a Mercedes-AMG C 63

Nyomtatás

Ahogyan arra számíthattunk, nem kellett sokat várnunk a C-osztály legvadabb verziójának frissítésére sem, ugyanis a New Yorki Autószalon megnyitójának alkalmából a németek a normál, a 43 AMG és a kupé illetve kabrió kivitelek után leleplezték a 63-as jelölésű AMG kivitelt is. A teljesítmény ugyan nem változott, de így is bőven van mit kiemelni az újdonsággal kapcsolatban, amit először kupéként mutattak meg nekünk a csillagosok.

Módosítás dátuma: 2018. április 23. hétfő, 12:21

Száguldó vadmacska – itt a Jaguar F-Pace SVR

Nyomtatás

A Jaguar F-Pace már egyébként is kategóriájának egyik legsportosabb képviselője, ami a külcsín és a menettulajdonságok terén is igaz. Az angolok azonban nem elégedtek meg ennyivel, és a New Yorki Autószalonon bemutatták az SVR verziót, ami ötliteres V8-as benzinmotorjával kíván kategóriájának élére ugrani.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 11:23

Morcos tekintet – bemutatkozott a vadonatúj Toyota RAV4

Nyomtatás

A Toyota RAV4 24 évvel ezelőtt kategóriát teremtett, hiszen a kompakt crossoverek szegmense akkor még ismeretlen volt az autóipar számára. A japánok modellje azóta már a négy generációt élt meg, és a ma megnyitott New Yorki Autószalonon bemutatkozott a vadonatúj, ötödik verzió, amely minden szempontból túlnő elődjein, és a gyáriak legfrissebb filozófiáját követve, jóval bevállalósabb lett.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 10:43

Az utolsó ízelítő – holnap bemutatkozik az új Toyota RAV4 (videó)

Nyomtatás

A Toyota már korábban bejelentette, hogy a holnap nyitó New Yorki Autószalonon bemutatja majd a vadonatúj RAV4-et, ám akkor még csak egy sejtelmes fotót osztottak meg az újdonságról, és a várt ízelítő-hadjárat is elmaradt. Alig egy nappal a leleplezés előtt azért mégis megosztottak velünk egy nagyon rövid kis videót, amin feltűnik az autó orra, megerősítve a korábbi híreket.

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 16:49

270 lóerővel jöhet az új Peugeot 508 csúcsváltozata

Nyomtatás

A Peugeot a Genfi Autószalonon leplezte le vadonatúj, új filozófia alapján megtervezett középkategóriását, a második generációs 508-ast. A franciák rögtön bemutatták a GT betűpárost viselő sportosabb változatot is, amely 225 lóerővel áll majd a vásárlók rendelkezésére, ám az oroszlános márka nem elégszik majd meg ennyivel, és állítólag még idén, az őszi Párizsi Autószalonon megmutatják majd csúcsváltozatot.

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 13:33

Jövőre Európába is megérkezik a kínai Lynk & Co – Volvo alapokon

Nyomtatás

Néhányan talán emlékeznek még a Lynk & Co névre: a Volvót is tulajdonló kínai Geely 2016-ban mutatta be a svéd gyártó modelljeinek alapját használó vadonatúj márkát, és bár Európába azóta sem jutott el az új gyártó, hamarosan ez is megtörténik. A kínaiak ráadásul nemrég bemutatták a 02 névre hallgató kisebb crossoverüket, ami a nagyobb 01 és a szedán 03 mellett talán a legnépszerűbb típus lehet majd.

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 11:56

6. oldal / 714