Újdonságok

Melyik BMW-dízel az arany középút? - 20d, 30d, 40d és 50d gyorsulási verseny

Nyomtatás

Kétségtelen, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a hibrid hajtásláncok, és azokon belül is elsősorban a konnektorról is tölthető hibridek, azonban a jó öreg dízelmotorok létjogosultsága még mindig megkérdőjelezhetetlen, különösképp Európában. És a prémium gyártók ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik dízelmotorjaikat: a Mercedes-Benz például nemrégiben egy új sorhatos motorgenerációt dobott piacra, a BMW pedig továbbra is az élvonalba tartozik a dízelek piacán.

Ideje Fókuszálni – érkezik a vadonatúj Ford Focus

Nyomtatás

A Ford Focus a folyamatos megújulás ellenére is megérett a váltásra, amivel maga a gyártó is teljes mértékben tisztában van. A kék oválosok, amolyan izgalomfokozás gyanánt közzé is tettek egy képet a következő generációról, amely teljes egészében megújulva próbál ismét borsot törni a kompakt szegmens többi szereplőjének orra alá.

Módosítás dátuma: 2017. december 27. szerda, 10:51

Vége lehet a jó világnak, hamarosan búcsúzhat az Audi R8

Nyomtatás

Először is, nagyon reméljük, hogy a hír nem igaz, vagy legalábbis meggondolják majd magukat a németek a végleges döntésig: a napokban olyan információk röppentek fel a négykarikás gyártó háza tájáról, hogy az R8 sportautó gyártása rövidesen, két-három éven belül befejeződhet. A magyarázat rendkívül egyszerű: gazdasági szempontból állítólag nem éri meg piacon tartani az R8-at, bár presztízs szempontból kétségtelenül sokat ad az R8 a márkának.

Az új Q70-re hangol minket az Infiniti

Nyomtatás

Egyetlen fehér ízelítő kép. Egyelőre csupán ezt kaptuk az Infiniti Detroiti Autószalonon bemutatkozó újdonságával kapcsolatban, amely sokat az autóból sem mutat és a típusáról sem árul el. Ennek ellenére valószínű, hogy a Q70-es zászlóshajó új generációját előre vetítő koncepciót láthatjuk a képen.

Ez történik a fenyőfával, ha 280-nal visszük haza

Nyomtatás

Több szempontból is előnyös a műfenyő, de legtöbben még mindig valódi fenyőfával ékesítjük házunkat karácsonykor. Az ünnepek alkalmával kissé besűrűsödnek a dolgok, amelyek elvégzésében nem igazán segít a rendszeresen létrejövő közlekedési dugó sem. Nem csoda, hogy így mindenki padlóig nyomja a gázt, ha szabad az út, de egy Dodge Challenger és a fenyőfa példája rávilágít, hogy néha érdemes visszafogni magunkat.

70 Chiront kiszállított már a Bugatti, 430 még gyártásra vár

Nyomtatás

A Bugatti tavaly rántotta le a leplet legújabb szériagyártású ‘autószörnyéről’, a Chiron luxus-szupersportautóról, ami a híres Veyront váltotta le. Elődjéhez hasonlóan a Chiron is a legek legjobbjának számít: 8-literes, W16 hengeres és 4 turbófeltöltő által lélegeztetett erőműve nem kevesebb, mint 1500 lóerő leadására képes, aminek tudatában a menetteljesítményeket elképzelhetik - egy szóval lenyűgözőek.

Közeledik hozzánk a Rolls-Royce

Nyomtatás

Fővárosunktól mintegy két és fél órányi autóútra, a régióban Bécsben lesz először megtekinthető a Rolls-Royce Phantom új generációja. A zászlóshajó Bécsi Autószalonon való bemutatásával a közép-európai vásárlók felé tesz újabb gesztust a brit márka, még nagyobb figyelmet szentelve az egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkező régiónak.

Módosítás dátuma: 2017. december 21. csütörtök, 18:05

A Lexus is egy új, csúcskategóriás luxus SUV-on dolgozik

Nyomtatás

Az elkövetkező években számos újdonsággal találkozhatunk a csúcskategóriás luxus SUV-modellek piacán, hiszen több gyártó is bejelentette szereplését, így a ‘nagy’ Range Rovernek egyre több ellenféllel kell majd megküzdenie. A Bentley Bentayga után rövidesen a BMW és az Audi is beszáll a ringbe az X7-essel illetve a Q9-cel, ráadásul a legfrissebb hírek szerint a Lexus is betársul az exkluzív klubba.

Paradigmaváltás – izgalmas hibridként tér vissza a Honda Insight

Nyomtatás

A Honda Insight a Toyota Priusszal együtt 1999-től kezdve vívta a hibridek harcát, az elektromos technológia egyértelmű feltörekvésének megágyazva. A 2009-ben bemutatott második generációt már mi is teszteltük - az enyhe hibrid modell tipikusan rendhagyó jelenség volt. Most azonban koncepció formájában megérkezett a harmadik iteráció, amely már annyira nem is akar kilógni a sorból: inkább látványosnak és izgalmasnak ígérkezik, mint rendhagyónak.

Egytől kilencig – tucatnyi SUV modellel készül az Audi

Nyomtatás

A SUV modellek iránti keresletnövekedés egyelőre nem lassul, amelynek hozadékaként a gyártók lassan olyan kiterjedt porfóliót készítenek magas felépítésű négykerekűből, mint hagyományos társaikból. A BMW rövidesen X1-től X7-ig mindent lefed, az Audi pedig erre még két lapot húz: Q1-től Q9-ig kínál majd mindenféle crossovert és SUV-t.

Megkezdődött Európában az új Nissan Leaf szériagyártása

Nyomtatás

A Nissan hivatalos sajtóanyagából értesülhettünk a vadonatúj, második generációs Nissan Leaf európai sorozatgyártásának megkezdéséről. A közlemény szerint már legurultak az első Nissan Leaf-ek a Nissan egyesült királyságbeli, sunderlandi gyárának gyártósoráról, így megkezdődött a februárig tartó visszaszámlálás, amikor az első ügyfelek átvehetik járművüket.

Módosítás dátuma: 2017. december 20. szerda, 20:39

6. oldal / 693