2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Újdonságok

Újabb M Performance modellekkel készül a BMW?

Nyomtatás

A különböző védjegyek és formatervezési minták az autózás világában kiváló kiindulópontként szolgálnak a szaftos pletykákhoz, melyek jó része később valósággá is válik. Van, hogy kész autókat láthatunk különböző digitális rajzokon, de olyan is előfordul, hogy csak egy-egy típusjelet védetnek le a márkák. Ezt tette most a BMW is, és nem meglepő módon rögtön elindultak a találgatások – kiváltképp, hogy a jól ismert M betű is szerepel bennük.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 13:41

Új sportcsomagokkal frissült az Audi A4

Nyomtatás

A jelenleg futó Audi A4 már három éve mutatkozott be, ami azt jelenti, hogy nagyjából a modellciklusának felénél jár a négykarikások középkategóriása. Ennek megfelelően a németek készültek is egy kisebb frissítéssel, ami bár elmarad az ilyenkor megszokott ráncfelvarrásoktól, de így is hoz újdonságokat a négyajtós és a kombi A4 palettájára.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 12:43

Angol ragadozó – itt az Aston Martin DBS Superleggera

Nyomtatás

Az Aston Martin autói mindig is a sportosság és az elegancia tökéletes harmóniáját nyújtották, és bár teljesítményből sosem volt hiány, nem a katalógusadatok leszorítására törekedtek – persze így is mindig kellően gyorsak voltak. Az új generációs modellek azért már számok terén is jól teljesítenek, most pedig az angolok végre leleplezték vadonatúj zászlóshajójukat, ami minden fronton a márka képességeinek legjavát nyújtja: íme, a DBS Superleggera.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 11:34

Kupét készít a Capturból a Renault? – ízelítőn egy új koncepció

Nyomtatás

A Renault Captur Európa szerte nagyon sikeres, és bár sokan nem tudják, az orosz piac kapott egy saját változatot is, méghozzá Kaptur néven – igen, jól látják, csak simán lecserélték a C betűt K-ra – amit szintén nagyon szeretne a vásárlók. Utóbbi kicsivel nagyobb, és összkerékhajtással is elérhető, de ez igazából csak azért fontos, mert a franciák a Moszkvai Autószalonon mutatnak majd be egy új tanulmányt, amiből ígéretük szerint egy globális modell lesz, de elsőként az oroszok kapják meg – a gyáriak pedig egy ízelítőt is megosztottak az újdonságról.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 17:58

Partner a munkában – íme, az új Peugeot Partner

Nyomtatás

A Peugeot – mint a Citroën és az Opel – év elején bemutatta legújabb dobozosának családi, személyszállító verzióját, ami sokak meglepetésére vadonatúj nevet kapott a gyáriaktól. Akkor még nem lehetett tudni, hogy vajon az áruszállító verzió is a Rifter nevet kapja-e, ám most végre a Peugeot is leleplezte saját kishaszongépjárművét, amely végül megőrizte a jól csengő Partner típusnevet.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 17:13

Villámos igavonó – bemutatkozik az új dobozos Opel Combo

Nyomtatás

Akárcsak eredendően francia testvérei, az immár a PSA kötelékébe tartozó Opel is bemutatta év elején saját dobozosa, a Combo családi, Life utónévre hallgató verzióját, ám az áruszállító kivitel leleplezésééig egészen mostanáig kellett várnunk. A Citroën Berlingo dobozos verziója után ezúttal az Opel Combo munkára született verzióját vizsgáljuk meg közelebbről.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 16:57

Munkaruhában – itt az új Citroën Berlingo áruszállító

Nyomtatás

A PSA csoport márkái – az Opelt is beleértve ugyebár – már korábban bemutatták legújabb generációs dobozos modelljeiket. Akkor azonban még csak a családi kiviteleket mutatták meg nekünk a gyáriak, ám ezúttal megérkeztek az áruszállító verziók is, amelyek természetesen szintén teljesen megújultak. Kezdjük hát a Citroën Berlingóval amelynek áruszállító verziója teljesen más arcot kapott, mint a családi kivitel.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 15:38

Rekordeladásokat produkál a Caterham

Nyomtatás

A Caterham autóiba egykoron mi is beleszerettünk, és ennek a szerelemnek a lángja azóta sem aludt ki. Úgy tűnik, sokan mások is így vannak ezzel, ugyanis Európában már csak 2019 utolsó negyedéves szállítással vállal megrendelést az angol márka, habár tény és való, hogy ebben a sok vásárló és a kis példányszám mellett egyéb dolgoknak is szerepe van – mint például az új WLTP normák.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 08:32

A német állam támogatja az Audi repülő autójának tesztelését

Nyomtatás

A repülő autók – igen, mi is érezzük az ellentétet ebben a kifejezésben, de egyelőre nem találtak ki ennél frappánsabbat – fejlesztéséről folyamatosan hallani híreket, de ezek a megoldások még annyira gyerekcipőben járnak, hogy nem foglalkozik velük olyan sokat a média. Pedig olyan nagy gyártók is komolyan foglalkoznak a témával, mint például az Audi vagy éppen az Airbus, akik együtt dolgoznak egy érdekes koncepción, aminek tesztelését már a német állam is támogatja – méghozzá egy engedély képében.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 17:05

Kiszivárgott fotón az Aston Martin DBS Superleggera

Nyomtatás

Még áprilisban számoltunk be róla, hogy júniusban bemutatkozik az Aston Martin legendás nevekkel megáldott vadorzója, a DBS Superleggera. Alig pár nap maradt hátra ebből a jónapból, úgyhogy az angoloknak nincs már túl sok ideje a DB11 alapjaira épülő, ám annál jóval agresszívabb modell leleplezésére. Mielőtt azonban megtehették volna ezt a gyáriak, egy ázsiai rendezvényről – amin már megmutatták néhány szerencsésnek az újdonságot – kiszivárgott egy kép, amin gyakorlatilag leplezetlenül csodálhatjuk meg a négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 14:29

Új szuperautóval készül a Koengisegg – itt az első ízelítő

Nyomtatás

A Koenigsegg a 2000-es évek elején szinte a semmiből bukkant fel, de nagyon gyorsan be tudott kerülni abba az elit körbe, amely a legvadabb szuperautókat gyártja a világon. Mivel elég kicsi a darabszám, így a kereskedőhálózat sem túl széles, éppen ezért egy új „szalon” megnyitása már önmagában is nagy hír, de a svédek a legújabb, Ausztráliában található képviseletük felavatásán egy exkluzív ízelítőt is megmutattak nekünk a jövő tavasszal érkező új modelljükről, ezzel téve igazán különlegessé a megnyitót.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 13:29

6. oldal / 732