2018. Április 27., Péntek

Frissitve:11:45:07

Újdonságok

A nagytestvérek nyomában – itt a BMW M2 Competition

Nyomtatás

A BMW M2 Competition csomagos változatának teljesítményéről már régóta pletykáltak, ám most végre bemutatkozott az autó. Ahogyan azt már korábban különböző források megerősítették, az autó valóban 410 lóerővel csábítgatja majd a vásárlókat, ami a Competition csomag eddig viszonylag rövid – ám hamarosan tovább íródó – történetében a legnagyobb erősödést jelenti. Nézzük hát, mire képes a még tovább vadított M2.

Módosítás dátuma: 2018. április 18. szerda, 11:46

Ilyen lesz az új BMW modellek műszercsoportja

Nyomtatás

A digitális kijelzők terjedésével nem csak egyre modernebb és divatosabb lesz az új autók műszerfala, de a személyre szabási lehetőségek is gyarapodnak: az okos műszercsoportok egy teljesen új világot tárhatnak a vezető elé. Ezúttal a BMW mutatta meg, hogy mire számíthatunk tőlük a jövőben.

Három kompakt SUV-val készül a Mercedes – jöhet a GLA Coupé is

Nyomtatás

Manapság nagyon úgy tűnik, hogy a prémium gyártók bármilyen modellt el tudnak adni: gyakorlatilag hajszálnyi réseket próbálnak újabb és újabb típusokkal betömni. A legújabb hírek szerint pedig a Mercedes-Benz új szintre emelheti ezt a stratégiát, ugyanis a kompakt szegmensben rögtön három crossovert küldenének harcba – már, ha igaznak bizonyulnak a legfrissebb értesülések.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 17:38

Ősszel érkezhet a shooting brake felépítésű Kia Proceed

Nyomtatás

Az már eddig is biztos volt, hogy az új Kia Ceed nem kap háromajtós kivitelt, helyette viszont a korábbi Proceed koncepció valósulhat meg. Mindez annyit tesz, hogy a normál ötajtós és kombi változatok mellé egy különleges, kupé-kombi, vagy más néven „shooting brake” csatlakozik majd, ami egészen egyedi lehet a kompaktok kategóriájában, sőt, szinte az egész piacon – leszámítva a prémiumok között versenyző Mercedes-Benz CLA Shooting Brake-et. Most pedig már az is biztosnak tűnik, hogy legkésőbb őszig kell várnunk a különleges újdonságra.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 14:11

Sportautótól örökölheti motorját a következő Renault Clio R.S.

Nyomtatás

A Renault nemrég hívta életre az Alpine márkát, és a külföldi kollégák tapasztalatai alapján az A110 bizony nagyon is jól sikerült – ahogyan arról mi is beszámoltunk. Ez pedig többek között az új fejlesztésű 1,8 literes erőforrásának is köszönhető, amit persze a Renault is átvett már – például az új Mégane R.S. és a már általunk is tesztelt Espace is megkapta. A rajongók számára pedig jó híre lehet, hogy a legfrissebb információk szerint a következő generációs Clio R.S.-ben is ez a szív doboghat majd.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 12:12

A luxus tetőfoka – új koncepcióval készül a Mercedes-Maybach (videó)

Nyomtatás

A Mercedes-Benz a Maybach márka felélesztése után viszonylag hamar rájött, hogy abban a formában nem igazán működőképes a dolog, azonban azóta megalakították a Mercedes-Maybach részleget – vagy akár almárkának is mondhatjuk –, ami annál inkább jól sikerült. A németek azóta sem restek lenyűgözni minket azzal, hogy egyre magasabb szintre emelik a luxust és az exkluzivitást – koncepciókkal és sorozatgyártású modellekkel egyaránt. A Kínai Autószalonon pedig ismét megmutatják majd, hogy még innen is van hova tovább.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 10:31

Újabb ígéret a Teslától – 1,5 év múlva már gyártanák a Model Y-t

Nyomtatás

A Tesla híres merész ígéreteiről: az Elon Musk által alakított márka egy kis túlzással folyamatosan a csőd szélén próbál egyensúlyozni, de ennek ellenére a zseniális vezető mindig képes olyan optimista bejelentéseket tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ilyen volt a legutóbbi is, mely szerint kisebbik SUV-juk, a Model Y – amit egyébként még be sem mutattak – jövő novemberben már gyártásba is kerül.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 17:39

Régóta várunk rá – sportváltozatot kaphat az új Toyota Auris

Nyomtatás

A Toyota még tavaly jelentette be, hogy GR jelöléssel (ami a Gazoo Racing rövidítése) érkeznek majd a meglévő modelljeik megvadított verziói. A GR Sport változatok lesznek ezek közül a legjámborabbak, a sima GR helyezkedik majd középen, és a GRMN betűnégyes jelenti majd a csúcsot. A japánok pedig most azt is elárulták, hogy az új Auris is megkaphatja majd a GR kúrát, aminek kifejezetten örülhetünk.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 13:13

Véget vet az egyenarculatnak a Hyundai? – eltérőbb modellek jönnek

Nyomtatás

Manapság már meg sem lepődünk azon, hogy egy gyártó modelljei szinte a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Legjobban talán a prémium kategóriában figyelhető meg mindez, de manapság már szinte minden gyártóra elmondható ugyanez – néhány üdítő kivételtől eltekintve, mint például a Suzuki, ahol gyakorlatilag nem találhatunk két azonos stílusú típust. Ezúttal a Hyundai dizájnstúdiójának vezetője, Luc Donckerwolke tett ígéretet, hogy ezen változtatni fognak.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 12:09

Jön a gyengébbik Mercedes-AMG A-osztály – érkezik a négyajtós is

Nyomtatás

Ha mondhatunk ilyet, akkor a Mercedes-AMG az újabb modellek esetében lefelé is nyitott, ugyanis például a C-osztály és E-osztály 43-as jelölésű verziói korábban nem léteztek – csupán a legvadabb 63-as verzió készült el belőlük. Az A-osztály esetében sem lesz ez másként, hiszen az új generáció esetében már minimum 400 lóerősre erősödő A 45 mellé érkdezik majd az A 35 is, amelyről most maga Tobias Moers, az AMG vezetője árult el néhány részletet.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 11:18

Hiánycikk lesz az Alcantara? – nehezen tartja a lépést a gyártó

Nyomtatás

A különböző sajtóanyagokban és bemutatókban számtalanszor olvashatjuk az Alcantara nevet, ami ugyebár az autók utasterében szokott leginkább megjelenni. Sokan – tévesen – azt gondolják, hogy ez tulajdonképpen egy különleges bőr, azonban ez nem így van, ugyanis az Alcantara egy szintetikus anyag, melyet mindössze egy vállalat készít a világon, és az egyre növekvő igények miatt bizony kezd hiánycikké válni.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 17:21

3. oldal / 714