Újdonságok

Vérszemet kapott: 808 lóerős verzióval frissült a Dodge Challenger

Nyomtatás

A Challengerrel korábban a Dodge is meglovagolta a retró izomautók visszatérésének trendjét, és mostanra talán ez maradt az egyetlen modell, ami továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik a múltidéző formákhoz – persze a Chevrolet Camaro és a Ford Mustang is megmaradtak izomautónak, de azok azért sokat finomodtak. Ezen pedig a legújabb frissítéssel sem akartak változtatni az amerikaiak, ráadásul azoknak is igyekeztek kedvezni, akik lemaradtak a limitált példányszámban készülő Demon verzióról.

Módosítás dátuma: 2018. június 29. péntek, 10:32

Megérkezett a McLaren legújabb vadorzója – íme, a 600LT

Nyomtatás

Korábban több ízelítőn is megmutatta már nekünk a McLaren legújabb „csodafegyverét”, de most végre teljes valójában leleplezték legkisebb modelljük megvadított változatát, ami a várakozásoknak megfelelően az LT jelzést kapta, méghozzá egy 600-as számmal előtte – és mind tudjuk, hogy mit is jelent ez pontosan. A bébi McLaren nem csak teljesítményben fejlődött: minden fronton élesebbé vált az autó.

Módosítás dátuma: 2018. június 29. péntek, 09:44

Kőkemény luxusterepessel készül az Audi? – Q9 néven jöhet

Nyomtatás

Az Audi nincs könnyű helyzetben az elmúlt időszakban, hiszen letartóztatták vezérigazgatóját, Rupert Stadlert, méghozzá a dízelbotrány kapcsán. Mindezek ellenére persze nem áll meg azélet a négykarikások háza táján – habár első elektromos crossoverük bemutatóját elhalasztották –, és folyamatosan újabb és újabb hírek látnak napvilágot a jövőbeli modellekkel kapcsolatban. Ezúttal a Q9 esetleges megalkotása van terítéken.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 14:24

A Rolls-Royce nem készül újabb SUV-val – teljes a kínálatuk

Nyomtatás

A Rolls-Royce kétségtelenül kiemelkedik az autóipar sűrűjéből, de ez azért nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell figyelembe vennie semmit, ami hatással van a piacra. Erre volt tökéletes példa a Cullinan SUV bemutatása, amit az emelt hasmagasságú modellek iránti elképesztő kereslet hatására készítettek el az angolok – hiszen még a legexkluzívabb szegmens vásárlóit sem kerülték el ezek a trendek. A gyáriak azonban úgy érzik, hogy meg kell húzniuk egy határt, és éppen ezért már most kijelentették, hogy nem készülnek újabb SUV bemutatására.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 14:25

A Mercedes nem zárkózik el egy V8-as X-osztálytól

Nyomtatás

A Mercedes-Benz tavaly dobta piacra első pickupját az X-osztály képében, amely az első prémium szereplő ebben a szegmensben – legalábbis papíron. A menetpróbán még csak a Nissantól származó dízelmotorral tehettük próbára az autót, de hamarosan a csillagosok saját, 258 lóerős, V6-os hajtásláncával is elérhető lesz a négykerekű. Éppen utóbbi bemutatója kapcsán készült el interjú a gyáriak képviselőjével, aki elárulta, hogy egy ennél is nagyobb erőforrás beépítésétől sem zárkóznak el.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 11:28

Az Alfa Romeo leállítja a 4C Coupé gyártását

Nyomtatás

Az Alfa Romeo még 2013-ban mutatta be a 4C-t, amivel sokak meglepetésére olyan modelleket vettek célba, mint a Porsche Cayman. A pillekönnyű sportautó hamar a rajongók kedvence lett, és mi is igazán szeretjük, ám eladások tekintetében nem hozta azt, amit vártak tőle a gyáriak. Éppen ezért jövőre leállítják az autó gyártását, de azért hagynak némi fogódzót a rajongóknak, ugyanis a Spider kivitel forgalmazása folytatódik majd.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 10:33

Az Audi elhalasztotta elektromos crossoverének bemutatóját

Nyomtatás

Az Audi korábban már bejelentette, hogy augusztus 30-án leplezi le első teljesen elektromos crossoverét, az e-tront, most azonban szervezési okokból elhalasztották a bemutatót a négykarikások, és pontos időpontot ugyan még nem határoztak meg, de még idén megérkezik majd a négykerekű. Sokan azonban arra gyanakodnak, hogy nem szervezési problémák, hanem az Audi vezérigazgatójának letartóztatása áll a halasztás hátterében.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 15:32

A tökéletes formákért áldozná fel hagyományait a Mazda

Nyomtatás

A Mazdának japán gyártóként rengeteg hagyománya van, és ezek közül az egyik az agyagmodellek használata autóik tervezésekor. A gyáriaknak azonban úgy tűnik, hogy lassan fel kell adnia, vagy legalábbis újra kell gondolnia majd ezt a megoldást, ugyanis a tökéletes formák iránti vágy erősebb a japánokban, így be kell vetniük a digitális formatervezés technológiáját is.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 14:46

Újabb M Performance modellekkel készül a BMW?

Nyomtatás

A különböző védjegyek és formatervezési minták az autózás világában kiváló kiindulópontként szolgálnak a szaftos pletykákhoz, melyek jó része később valósággá is válik. Van, hogy kész autókat láthatunk különböző digitális rajzokon, de olyan is előfordul, hogy csak egy-egy típusjelet védetnek le a márkák. Ezt tette most a BMW is, és nem meglepő módon rögtön elindultak a találgatások – kiváltképp, hogy a jól ismert M betű is szerepel bennük.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 13:41

Új sportcsomagokkal frissült az Audi A4

Nyomtatás

A jelenleg futó Audi A4 már három éve mutatkozott be, ami azt jelenti, hogy nagyjából a modellciklusának felénél jár a négykarikások középkategóriása. Ennek megfelelően a németek készültek is egy kisebb frissítéssel, ami bár elmarad az ilyenkor megszokott ráncfelvarrásoktól, de így is hoz újdonságokat a négyajtós és a kombi A4 palettájára.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 12:43

Angol ragadozó – itt az Aston Martin DBS Superleggera

Nyomtatás

Az Aston Martin autói mindig is a sportosság és az elegancia tökéletes harmóniáját nyújtották, és bár teljesítményből sosem volt hiány, nem a katalógusadatok leszorítására törekedtek – persze így is mindig kellően gyorsak voltak. Az új generációs modellek azért már számok terén is jól teljesítenek, most pedig az angolok végre leleplezték vadonatúj zászlóshajójukat, ami minden fronton a márka képességeinek legjavát nyújtja: íme, a DBS Superleggera.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 11:34

5. oldal / 732