Újdonságok

Bivalyerős Volkswagen Polo R érkezhet – akár összkerékhajtással

Nyomtatás

Az új Volkswagen Polo kétségtelenül nagyon magasra helyezte a lécet a kiskategóriában. Azok, akik már próbálták, szinte kivétel nélkül azt állítják, hogy minden szempontból – gondolunk itt a minőségre, és sajnos az árra is – alulról súrolja a kompakt szegmenst a VW büszkesége, így már alig várjuk, hogy január közepén megérkezzen hozzánk az első Polo tesztautó, amiben az 1-literes 3-hengeres turbós benzinmotor fog dolgozni.

Méregdrága játékszer: az M5-nél is jóval drágább a BMW M4 CS

Nyomtatás

A BMW M3/M4 páros szerény 431 lóerejével és zseniális vezethetőségével már alapból is a világ legjobb és legélvezetesebb új négykerekűi közé tartozik, azonban a BMW számos egyedi kivitellel igyekszik kielégíteni a tehetős vásárlók igényeit, gondoljunk csak a 450 lovas Competition csomagos modellekre, a már nem gyártott, 500 lóerő, kétüléses, egészen radikális M4 GTS-re, vagy a GTS ‘kistestvérére’, a szintén versenypálya-orientált, de elérhetőbb, és a hátsó üléssort szerencsére megtartó, 460 lóerős CS modellváltozatokra.

Még magasabbra tett léc – áprilisban érkezik a BMW M2 Competition

Nyomtatás

A BMW M2 népszerűsége töretlen. Az M4-nél jóval kedvezőbb kisebb kupé iránti kereslet nagy, amely a viszonylag kedvező beugró és a vad menetteljesítmények számlájára írható – még ha reális is a különbség a két modell között. Ez nem akadályozza meg a BMW-t abban, hogy újabb változatot adjon ki: áprilisban jön az M2 Competition.

Január 15-én érkezik az új Mercedes-Benz G-osztály - így búcsúzik a jelenlegi

Nyomtatás

Erősebb, mint az idő? Mindennél tartósabb? Ha van olyan autó (nincs), amire illenek ezek az állítások, akkor a Mercedes-Benz G-osztály az. A márka pedig igyekszik méltó emléket állítani a jelenlegi generációinak, mivel az utód premierjéig csak pár hét van hátra.

Új év, új matricák: januárban lejárnak a 2017-es éves és megyei matricák

Nyomtatás

Bizonyára mindenki tudja, hogy 2018 január 31-én éjfélkor járnak le a 2017-es éves illetve megyei úthasználati matricák, azonban mi mégis felhívnánk Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen akkor hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli kirándulásba, síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s az elindulás még érvényes volt az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat.

Módosítás dátuma: 2018. január 02. kedd, 13:58

Fejlődik a BMW iPerformance zászlóshajója, a 740e

Nyomtatás

A rendszerint meglehetősen pontos, illetve valós információkat megosztó BMW Blog BMW-rajongó weboldal hírei szerint a bajor gyártó kezelésbe vette konnektoros hibrid csúcsmodelljét, vagyis a 740e-t, amit nemrégiben nekünk is volt szerencsénk egy teszthét keretében alaposan górcső alá venni.

Módosítás dátuma: 2017. december 29. péntek, 14:15

Új hajtásláncokat kap a hazánkban is elérhető Bentley Bentayga SUV

Nyomtatás

A Bentley újdonságaival érintőlegesen ezidáig is foglalkoztunk, azonban mostantól kiemelt figyelmet kap a márka, hiszen idén hivatalossá vált, hogy jövőre hazánkban is megjelenik a brit luxusautógyártó: a szalon a Porsche Centrum Budapest XI. kerületi telephelyén a Szerémi úton nyílik meg, a Bentley modelljeit pedig már mostantól megrendelhetik a tehetős érdeklődők.

A bemutatás küszöbén áll a vadonatúj Mercedes-Benz A-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz hivatalosan is bejelentette, hogy a márciusi Genfi Autószalonon lerántja a leplet vadonatúj prémium kompakt modelljéről, az A-osztályról. Az A-osztálynak – az azonos kompakt padlólemezre épülő társaihoz, vagyis a B-, CLA- és GLA-osztályhoz hasonlóan – nagy szüksége van a vérfrissítésre, a konkurencia ugyanis szép lassan túlszárnyalta a legkisebb csillagos autók kvalitásait.

Az Alfa Romeo gőzerővel dolgozik a márka csúcsmodelljén

Nyomtatás

Az Alfa Romeo a gyönyörű középkategóriás Giulia sportszedánnal és a remek Stelvio közepes méretű crossoverrel ismét megérdemelten felkerült a prémiumkategória élvonalába, mi pedig örömmel hirdethetjük, hogy ismét van miért Alfát venni. A márkaértékek a klasszikusak: az érzelmek, valamint a vezetési élmény, ami mindkét újdonság esetében a kategória élvonalában van. Reméljük, hogy a piac megfelelően fogadja az olaszok erőfeszítéseit, hiszen az Alfa most tényleg megérdemelné a sikereket.

Névre szabott MINI-kiegészítőket rendelhetünk 2018-tól

Nyomtatás

A MINI-modellek személyre szabhatósgával eddig sem volt gond, jelenleg is igencsak nehéz két ugyanolyan MINI-t találni. A gyártó azonban pontosan tudja, hogy ügyfelei számára nagyon sokat jelentenek az érzelmek és a személyes kötődés, így az illetékesek igyekeztek kitalálni valami olyan újítást, amivel a tulajdonosok még inkább személyre tudják szabni kedvenc MINI-jüket.

Tisztán elektromos változatok is lesznek az új Volvo V40-ből

Nyomtatás

A Volvo néhány éven belül körbeér teljes modellpalettájának lecserélésével. Először az új XC90 érkezett meg az új generációs modellek közül, aztán az S90/V90 páros következett a sorban a V90 CC-t is beleértve, majd a vadonatúj XC60 is megjelent, a habot a tortán pedig a kínálatba frissen belépő XC40 jelentette. Már csak két típus vár a cserére: egyrészt az S60/V60, aminek utódja a hírek szerint jövőre mutatkozik be, másrészt pedig a V40, ami mind a mai napig okos választásnak számít a prémium kompaktok között, de lassan eljön az idő az utód bemutatására.

5. oldal / 693