Újdonságok

Nincs visszaút: megkezdődött az Alpine A110 szériagyártása

Nyomtatás

A márka, valamint a sportautók rajongói már hosszú évek óta várták a francia Alpine sportautó-gyártó feltámadását. Sok türelemre volt szükség, de megérte várni, ugyanis az Alpine egy csodálatos autóval született újjá: az A110 típusjelű könnyű sportkupé minden elvárásnak megfelel, és tökéletesen felidézi legendás elődjét, megtartva a márka régi, klasszikus értékeit.

Közúton is szélvészgyors a Seat Leon Cupra R - videóval

Nyomtatás

Már-már hihetetlen, amit az elmúlt évek legtüzesebb szériagyártású kompakt modelljei tudnak: a teljesítményszint több márkánál is átlépi a bűvös 300 lóerős határt, a versenypályákon pedig sorra olyan köridőket tesznek le ezek a családi használatra is teljesen alkalmas autók, amikkel sokszor komoly sportautókra is könnyűszerrel árnyékot vetnek.

Stílusos belépő: a Land Rover 70. születésnapján debütál az új Defender

Nyomtatás

A Land Rover Defender - aminek közel 7 évtizednyi ‘szolgálat’ után nemrégiben fejezték be a britak a gyártását - a szintén legendának számító (és szintúgy rövidesen leköszönő, illetve megújuló) Mercedes-Benz G-osztállyal egyetemben beírta magát az autótörténelembe. Persze az évtizedek alatt a Defender alaposan megváltozott, de összességében egyetlen másik autó sem létezik, amelynek gyártását ennyire sokáig húzták volna, bár a klasszikus Volkswagen ‘bogárral’ szoros a verseny: a Defender 68, míg a bogárhátú 65 évig készült.

Módosítás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 18:24

A Volvo megkezdte az első autonóm XC90 prototípusok kiszállítását

Nyomtatás

A Volvo már korábban bejelentette, hogy ‘az utca embereit’ (családokat, ügyfeleket stb.) is bevonná az autonóm autók fejlesztésébe, akik a legfrissebb technológiák tesztelésével szolgálnának fontos információkkal a tervezők számára. A “Drive Me” elnevezésű projekt már el is indult, és a Volvo megkezdte az első prototípusok kiadását.

Kőkemény, 700 lóerős középmotoros 488-ason dolgozik a Ferrari

Nyomtatás

A Ferrari középmotoros büszkesége, a 488 GTB eleve a világ egyik legjobb, legélvezetesebb és legkívánatosabb sportautója, azonban pontosan tudjuk, hogy teljesítményből sokak számára (és főként a potenciális vásárlókört képező dúsgazdag ügyfelek számára) sosem elég.

Holnaptól drágul a gázolaj, a benzin ára nem változik

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette, hogy most péntektől kismértékben megdrágul a gázolaj: a hír értelmében december 15-től bruttó 2 forinttal emelkedik a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára, miközben a benzin ára nem változik. Ez azt jelenti, hogy a hazai országos kiskereskedelmi átlagárakat tekintve péntektől 1 liter benzin továbbra is körülbelül 356 forintba kerül, miközben 1 liter gázolajért átlagosan 369 forintot kell majd fizetni.

Jövőre új emblémát kapnak a MINI modellek

Nyomtatás

A legfrissebb trendekkel általában az autógyártók is tartják a lépést, azonban a különböző márkák emblémáit tekintve viszonylag ritkán találkozunk nagyobb változásokkal. A MINI legújabb logójára is túlzás lenne azt állítani, hogy túl sokat változott, de összességében azért mégis jóval modernebb lett, és tükrözi a márka jövőbe tekintő szemléletét is.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 15:27

630 lett, maradhat? – a vártánál is erősebb lehet a Lexus LC F

Nyomtatás

Az LC-vel kapcsolatban már korábban felröppentek olyan hírek, hogy érkezik a megvadított F verzió, és szerencsére ahelyett, hogy elülnének ezek a pletykák, egyre inkább erősödnek. Hivatalos megerősítés ugyan egyelőre nincs, de ezúttal egy belsős forrás árult el érdekes információkat a várva várt újdonságról, amely már-már szuperautós képességekkel lehet majd felruházva.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 11:56

Komoly megújulás – a Mercedes leleplezte az új G-osztály utasterét

Nyomtatás

A Mercedes-Benz manapság előszeretettel alkalmazza azt a módszert, hogy vadonatúj modelljeiknek még a bemutató előtt leleplezik az utasterét. Így történt ez az A-osztállyal korábban, és most a hamarosan érkező G-osztály belsejét is felfedték a csillagosok – igaz, kémfotókon már korábban is láthattunk néhány részletet a legendás terepesből.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 11:16

Rengeteg újdonsággal készül az Opel a következő 2 évre

Nyomtatás

Az Opel ugyan új tulajdonos kezébe került a PSA képében, és sokan attól tartanak, hogy ez a „németség” rovására megy majd, ugyanakkor a Crossland X és a Grandland X már bebizonyította, hogy a francia technikával is megőrizhetik stílusukat a villámosok modelljei. A PSA égisze alatt pedig a következő években jó pár új modell és kivitel mutatkozik majd be – természetesen mind francia alapokat használva.

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 17:15

„Visszautasíthatatlan” ajánlat: táblagép jár ajándékba a limitált Audi R8-hoz

Nyomtatás

Az autógyártók sokszor különböző akciókkal vagy éppen kedvező árú, netán egyedi különkiadásokkal igyekeznek vonzóbbá tenni egy-egy modelljüket. Az Audi ausztrál kihelyezettsége is ezt a módszert választotta nemrég, hogy népszerűsítse az R8 sportautót, azonban az illetékesek egy igen érdekes, és talán kevéssé hatásos összeállítást hoztak össze az itthon 64 milliós alapáron elérhető plus változatból: egy táblagépet és egy fejhallgatót adnak ajándékba hozzá.

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 16:38

8. oldal / 693