Újdonságok

A Mercedes-AMG megdöntené a Nürburgring valaha volt leggyorsabb körét

Nyomtatás

A Mercedes-AMG ugyan már tavaly megmutatta a nagyközönségnek a Forma-1-es motorral szerelt szuperautóját, a Project One azonban még nincs teljesen kész – a kiszállítások valószínűleg csak jövőre kezdődnek meg. A németek azért nem hagyják, hogy lankadjon a figyelem az autó körül, és ezúttal egy igencsak merész ígérettel sikerült ismét középpontba helyezni a különlegességet.

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 11:38

A Mercedes digitálisan forradalmasítja a fényszórótechnológiát

Nyomtatás

Napjainkban az elképesztően fejlett, olykor több száz fénydiódából összeálló, mátrix LED-es, adaptív fényszórók és lézeres technológiájú távolsági fények jelentik a világítástechnológia csúcsát az autózásban – persze a sokkal inkább formatervezők számára fontos OLED egységekről sem szabad megfeledkezni. A Mercedes-Benz most újabb szintre emelné mindezt, méghozzá a kivetítésre is képes, több mint egymillió pixelből álló digitális megoldásának köszönhetően.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 17:04

Észrevétlenül frissült Genfben a Nissan Juke

Nyomtatás

A Nissan Juke talán az első olyan kis crossover volt a piacon, ami igazán fel tudott ülni a kategória iránti egyre csak növekvő kereslet hullámaira. Az egyedi formákkal megáldott modell bemutatója azonban már 8 éve volt, és bár meghökkentő megjelenése még most sem nevezhető elavultnak – amiben a 2014-es frissítés is szerepet játszik –, azért ennyi idő után ideje lenne egy utóddal előállnia a japánoknak. Erre azonban egyelőre még várnunk kell, ugyanis a gyáriak most egy újabb ráncfelvarrással igyekeznek továbbra is versenyben tartani az első generációs Juke-ot.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 15:38

A legenda visszatér a pályára – bemutatkozik a McLaren Senna GTR tanulmány

Nyomtatás

A tavaly bemutatott Senna a McLaren valaha volt leggyorsabb utcai használatra is alkalmas autója, legalábbis ami a köridőket illeti, ez pedig jól látszik a tervezők „forma funkciót követ” filozófiáján is – a Senna közel sem a legszebb McLaren, de ezt bőven ellensúlyozzák képességei. Genfben látványos karbon ruhát is kapott az autó, de nem elégedtek meg ennyivel az angolok, ugyanis bemutatták az egyelőre még csak koncepció státuszban lévő, kizárólag versenypályán használható GTR változatot is.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 14:32

Jövőbeli formanyelvét vetítette előre Genfben a Hyundai

Nyomtatás

A Hyundai két nagyon fontos modellt is elvitt a Genfi Autószalonra a vadonatúj Santa Fe és a Kona Electric képében. A koreaiaknak azonban még mindezek mellett is maradt kapacitásuk megalkotni egy lenyűgöző koncepcióautót, amely ugyan a külcsín mellett semmi mást nem vonultat fel, de ez is elég ahhoz, hogy érdemes legyen vele foglalkozni – íme, a Le Fil Rouge koncepció.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 13:02

Ilyen lesz a Škoda kis crossovere – itt a Vision X tanulmány

Nyomtatás

A Škodánál mára már hagyománnyá vált, hogy fontosabb modelljeiket egy látványos tanulmányautóval vetítik előre, melyek a sorozatgyártásra ugyan szelídülnek, de nagyvonalakban azért megtartják a mutatós formákat. Éppen ezért örülhetünk most a Vision X-nek is, amely a Genfi Autószalonon mutatkozott be, és a Seat Arona – illetve a hamarosan szintén érkező Volkswagen T-Cross – Škoda testvérének szériaváltozatának megoldásaiba enged betekintést.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 11:46

Éjfekete élményhajhász – itt a BMW M2 Edition Black Shadow

Nyomtatás

2017-ben a BMW M2 bizonyult a BMW M GmbH legsikeresebb modelljének, amelyből egy év alatt világszerte több mint 12 000 példány kelt el. A típust övező világméretű népszerűséget egy éjfekete különkiadás piacra dobásával kívánja megünnepelni a BMW, amelynek célja, hogy még inkább kiemelje a nagyteljesítményű kompakt sportautó lebilincselő menetdinamikáját.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 19:15

A fizika határait feszegeti – megjött az Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Nyomtatás

Az Aston Martin azt ígéri, hogy a Valkyrie lesz a valaha volt leggyorsabb utcán is használható négykerekű. Az angolok azonban nem elégedtek meg ennyivel, és a Genfi Autószalonon bemutatták a már korábban beígért AMR Pro verziót, amelyet kifejezetten versenypályás használatra fejlesztettek ki, és elmondásuk szerint képes az LMP1-es, azaz Le Mans-i 24 órás verseny királykategóriájába tartozó versenyautókkal felvenni a kesztyűt.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 17:13

Vissza a kezdetekhez – itt a Range Rover SV Coupe

Nyomtatás

Valószínűleg már sokan nem emlékeznek rá, de a legelső Range Rover 1970-ben még háromajtósként mutatkozott be. A gyáriak persze észben tartották ezt is, és közel ötven évvel az őselőd bemutatkozása után idén ismét bemutattak egy „kupé” változatot. Az újdonságot az angolok egyedi igényekkel foglalkozó részlege, az SVO alkotta meg, és mindössze 999 darab készül majd belőle.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 15:30

Tudták fokozni – bemutatkozik a Bugatti Chiron Sport

Nyomtatás

A Bugatti a Genfi Autószalon megnyitója előtt egy nappal lepte meg a nagyközönséget egy izgalmas ízelítő videóval, amiben minden jel arra utalt, hogy a svájci seregszemlén egy még tovább vadított Chiront mutatnak be. Akkor szinte mindenki azt gondolta, hogy máris a Super Sport változat jöhet, azonban végül csak simán a Sport utónevet kapta az autó, és bár sok szempontból fejlődött tovább, az erőforráshoz végül nem nyúltak a mérnökök.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 14:03

Várjuk szériában – íme, a BMW M8 Gran Coupé koncepció

Nyomtatás

A BMW legnagyobb durranása Genfben kétségtelenül a vadonatúj X4 bemutatása volt, de az M részlegnek azért sikerült némileg ellopnia a showt a közepes terepkupé új generációjától, ugyanis – sajnos egyelőre csak koncepció formában – bemutatták az M8 Gran Coupét. A korábbi értesülések tehát helyesek voltak, ugyanis a bajorok a még be sem mutatkozott 8-as sorozat négyajtós verziójával rukkoltak elő a svájci seregszemlén.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 13:04

9. oldal / 713