Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A BMW M5 érdekes hagyományt épített ki magának: 2013-ban az előd már megdöntötte a leghosszabb driftelés világrekordját, most pedig az új, kapcsolható hátsókerékhajtással rendelkező generáció ért el elképesztő eredményt: 374,17 kilométert ment folyamatosan keresztbe.

A folyamatosan nedvesített pályán a gumik bírták, az üzemanyagtank azonban kifogyott volna, így igazán különleges ötlettel álltak elő a gyáriak: a driftelő új M5 mellé drifteltek egy előző generációssal, amelyből egy speciálisan kiépített gyorscsatlakozó segítségével megtankolták a rekorddöntő modellt. Ha nem is sikerült mindig tökéletesre a páros drift (olykor-olykor koccantak), az öt tankolással még egy rekordot felállítottak: a (vizes pályán) leghosszabban keresztben autózó duó is ők lettek 63,16 km-en át.

A tankolás azonban nem szabad, hogy elvonja a figyelmet az új M5 rekordjáról, pontosabban Johan Schwartz munkájáról, aki elképesztő 8 órán keresztül bírta a driftelést – értelemszerűen kissé nehéz lett volna kiszaladnia eközben WC-re vagy bekapnia egy csirkevacsorát.

A nem akármilyen rekord egyébként a Toyota GT86 165 kilométeres driftjét nyugdíjazta.

Kommentek