2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Elektromos BMW még nincs, de az első „i” szalon már nyílik

Nyomtatás

A BMW a jövőre startoló vadonatúj "i"-szériával rögtön két meglepetést is okozott: egyrészt még az első i-modell megjelenése előtt megnyitja különleges "i” autószalonját, másrészt pedig meghökkentő módon az első speciális kereskedést nem otthonukban, mondjuk Münchenben nyitják meg a bajorok, hanem Anglia fővárosában.

A „BMW i Park Lane” névre keresztelt kiállítóterem berendezésén már az utolsó simításokat végzik az illetékesek, és alig másfél hét múlva, június 25-én pedig meg is nyitja kapuit az objektum, amely a londoni BMW és MINI szalonok közvetlen közelében található.

Ám hiába örülnének már most, az örömhír hallatán a márka elektromos modelljeinek szerelmesei: a BMW kicsit több mint egy évig főként technikai érdekességek demonstrációja céljából használja majd a bemutatótermet, ahol a látogatók 1-2 koncepciómodellel találkozhatnak június végétől - például a vadonatúj i3 tanulmánnyal.

 Információink szerint az első szériagyártású modell 2013 vége felé érkezhet meg, mégpedig éppen az imént említett, főként városi célra megálmodott, akár hatótáv-növelő belsőégésű motorral is választható elektromos BMW i3 személyében. Az előrendeléseket bizonyára rövidesen elkezdik felvenni a speciális kereskedés dolgozói, akik sok egyéb érdekes információ átadása mellett a leendő ügyfeleket részletesen tájékoztatják például az "i"-széria sajátos, széleskörű szolgáltatáscsomagjáról.

A német márka hibrid sportautójára, az i8-ra még többet kell várni: állítólag a 2014-es év folyamán kerülhet a szupertakarékos, jövőbemutató járgány piacra - részletesen egyébként az i3-ról itt, míg az i8-ról itt olvashatnak.

Az "i"-disztribúció kapcsán a BMW egyik illetékes szóvivője elmondta, hogy rövidesen további, a londonihoz hasonló szalonok megnyitását tervezi a cég, ám jó néhány 'hagyományos' BMW kereskedés is árulni fogja - akár hazánkban is - a 'tiszta’ típusokat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark