Erőkúra: rövidesen felfrissül a Mercedes-AMG sportautója, a GT

Nyomtatás

Szinte minden nap rádöbbenünk, hogy mennyire rohan az idő, amit többek között mi sem bizonyít jobban, mint például a Mercedes-AMG sportautója, az AMG GT: olyan érzésünk van, mintha a GT alig két éve lenne velünk, azonban a modell már több, mint 3 éve mutatkozott be, 3 éve tavasszal pedig már megérkeztek tulajdonosaikhoz az első példányok.

A bő 3 éves piaci szereplés az autós világban egy-egy modellciklus közepét jelenti (főként a prémiumoknál), amiből egyenesen következik, hogy a Mercedes-AMG rövidesen frissíti a GT-sorozat tagjait. Komoly változásokra nem kell számítani, de a megjelenés biztosan változik némileg, és az is biztos, hogy a futóművet, az utasteret, valamint az extrakínálatot is érintik majd a változások. A lényeg azonban a motorháztető alatt várható: az AMG GT sorozatban debütált a Mercedes-AMG azóta egyre szélesebb körben alkalmazott 4-literes, két turbófeltöltővel lélegeztetett V8-as erőforrása, ami még izmosabb lesz a hírek szerint.
 

Jelenleg a modellváltozat függvényében 476 (GT), 522 (GT S), 557 (GT C Roadster), vagy akár 585 (GT R) lóerőt teljesít a csodálatos hangú motor, azonban abból kiindulva, hogy egyes 63 AMG típusokban akár 612 lóerő leadására képes a 4-literes V8-as, még bőven van benne tartalék, úgyhogy a gyártó kis túlzással gyakorlatilag oda ‘húzza’, ahova csak szeretné. Az AMG GT-k lényegét azonban nem a lóerők száma, hanem az autó különleges hangulata, hangja, vezethetősége, presztízse és egyedi megjelenése adja. Amint hivatalossá válik a frissítés, természetesen rögtön jelentkezünk az információkkal.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark