Felfoghatatlan tempót diktál majd a Bugatti Divo

Nyomtatás

A Bugatti egy olyan hiperautón dolgozik, amely a Chiron alapjait használja, de a nevét nem örökli. A vadonatúj Divo a szuperlatívuszok szuperlatívusza lesz, amely az árát látva is egészen gyorsan nyilvánvalóvá válik.

Nettó 5 millió euró. Hazai forgalomba helyezéssel 2,1 milliárd forint. Ennyi lesz majd a legújabb Bugatti modell alapára, amely mellett az átlagos lottóötös is eltörpül. Igaz, megfelelő kezekben az évek múlásával ez is emelkedni fog, köszönhetően a Divo erősen limitált példányszámának: csupán 40 darab lát majd napvilágot belőle. A nevét egyébként Alber Divo francia autóversenyzőről kapja a típus, aki az 1920-as végén a híres Targa Florión kétszer is diadalmaskodott.

Hogy mit tud majd a Divo? A hivatalos információkra még várni kell, de addig sem kétség, hogy többet, mint a Chiron. A könnyűsúlyú felépítés (1900 kg alatti tömeg) és az agresszívebb aerodinamika fokozott kanyarodásai képességeket biztosít majd – ezúttal a végsebesség helyett a gyorsaságon lesz a hangsúly. A pletykák 2,3 másodperces 0-100-as sprintről és 385 km/h-s végsebességről szólnak, amelyet legalább 1500, de inkább 1600 lóerő idéz majd elő.

Sokat már a végső tényekre sem kell várni: a Divo világpremierje augusztus 24-én lesz.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark