Feltámadhat a Volga autómárka

Nyomtatás

Az egykor az orosz autóipar egyik csúcsát képviselő Volga autómárka 2010-ben búcsúzott el az autógyártástól, méghozzá sajátosan méltatlan módon, egy Chrysler Sibling átdolgozásával Siber néven. Most viszont a tulajdonos GAZ csoporttól érkező információk alapján a Volga visszatérhet.

Az információ magától Siegfried Wolftól, a GAZ egyik társvállalatának irányítójától jött, aki viszont azt is hozzátette, hogy a Volga márkanév kissé váratlan helyen, és sokak szerint méltatlan módon térhet vissza. A kényelmes és tágas szedánok és kombik helyett ugyanis kishaszongépjárműveket készíthet a márka.

Wolf szerint a Volga márka még mindig elismerést ébreszt az emberekben, az asszociációk között pedig a komoly és a megbízható szavak bukkannak fel az első helyen, ami jó kiinduló pont lehet a haszongépjármű szektorban. „Véleményem szerint a Volga márka ideális lenne egy olyan jármű elkészítéséhez, amely például műszaki embereket szállíthatna szerszámokkal és egy kis rakománnyal együtt. (…) Ha készítünk ilyen autót, annak tulajdonságai a GAZ csoport többi autójához hasonlóak lesznek, vagyis versenyképes áron kimagasló minőséget és megbízhatóságot fog kínálni.

Egyúttal azt is hozzátette, hogy a végső döntést még nem hozták meg erről, de a részletes beszámolót tekintve valószínűleg nem légből kapott információkkal van dolgunk. Mindenesetre valószínűleg sokak szájából beszélünk, ha azt mondjuk, hogy a márka méltóbb visszatérésére szívesebben számítottunk volna.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark