2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:02:02:45

Fiatal mérnök álmodta újra a legendás sirályszárnyas Mercedest

Nyomtatás

Már többször bebizonyosodott, hogy amennyiben egy formatervező szabad kezet kap az autózás világában, lenyűgöző négykerekűeket tud megalkotni – elég csak néhány látványos koncepcióra gondolnunk. Nem történt ez másként most sem, amikor a fiatal mérnök, Matthias Botcher tollat ragadott, és megálmodta a Mercedes-Benz SL|Pure névre hallgató formatanulmányt.

Az úriember egyébként diplomamunkaként alkotta meg a látványos koncepciót, melyet a gyáriak is elismertek. A különleges járgány a legendás 300 SL Gullwing szellemi utódja – akárcsak az SLS AMG volt. Azt hiszem a külcsín magáért beszél: a hosszú motorháztető, a hátratolt kabin és a rövid hátsó túlnyúlás ellenállhatatlan formákat kölcsönöz az autónak, míg a részletek teljessé teszik az utópisztikus összképet.

Ugyan a formán kívül egyéb részletek nem állnak rendelkezésre az autóról, az biztosnak látszik, hogy az SL|Pure önvezető, hiszen elöl és oldalt sem található rajta ablak – mindössze felül van egy átlátszó felület rajta. Ez ugyanakkor érdekes, hiszen a sportautós formák izgalmas menetteljesítményeket sejtetnek, amit így valószínűleg nem igazán tudunk kihasználni, hacsak nem valamilyen valóban jövőbemutató megoldást talált ki a fiatal mérnök.

Az autóról a rengeteg virtuális kép mellett egyébként készült egy méretarányos modell is. A Mercedes-Benz ugyan örömmel fogadta a formatanulmányt, működőképes szerkezetként valószínűleg sosem láthatjuk majd viszont az autót – nagy bánatunkra. Maradnak tehát a képek, melyeket galériánkban tekinthetnek meg.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark