Forradalmi változás? – Jövőre érkezik az új Škoda Rapid

Nyomtatás

 

Szedánként kezdte, de kompakt karosszériával folytatja. A legújabb információk szerint a Škoda Rapid új generációja kizárólag ötajtós karosszériával lesz elérhető, a köztes válságmodell státusznak hátat fordítva pedig inkább feljebb lép és az Octavia ferdehátú verziójaként lesz aposztrofálható.

Az új generáció tehát a Rapid Spaceback teljes megújulását hozza, elhagyva az utónevet. Az alapoktól új típus valószínűleg a Golf jelenlegi padlólemezére épül majd, tulajdonságaiban pedig nagyon közel áll majd az Octaviához – mármint annak új generációjához, a modell ugyanis kvázi ferdehátú testvérként érkezhet majd a hagyományos első fényszórókhoz visszatérő szedán-utód mellé.

Hogy mikor, az egyelőre kérdéses. Egyes hírek arról szólnak, hogy az új Rapid már jövőre debütál, ami rímel a Volkswagen konszern általánosnak mondható hét éves modellciklusára. Ezt követően fut majd be az Octavia új generációja. A kérdés tehát egyelőre nyitott: megmarad a Rapid a viszonylag olcsó státusznál, és a jelenlegi Golf/Octavia technikáját hasznosítja, vagy az új Octavia ferdehátú előfutára lesz? Hamarosan erre is választ kapunk.
Hozzászólások  

 
#1 Kübler János 2018-07-13 06:49
Kiváncsi én is vagyok
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark