Hallgassák meg az 1217 lóerős Hennessey Venom GT-t – videó

Nyomtatás

A híres, Angliában megrendezett 'Goodwood Festival of Speed' sebességfesztiválon számtalan érdekes, főként sportos négykerekű mutatkozott be, mi pedig korábban már minden érdekes újdonságról beszámoltunk Önöknek.

Igaz, a világ talán leggyorsabb autója, a Hennessey Venom GT már tavaly debütált ugyanezen az eseményen, ám az amerikai gyártó idén egy igazán lúdbőröztető videót tett közzé az autóról: a közel kétperces felvétel az autó kipufogóitól alig néhány centiméterre került felvételre, így az akár 1217 lóerős kivitelben is rendelhető, Corvette ZR1-ből származó duplaturbós 6,2 literes V8-as benzinmotor ördögi üvöltését teljesen közvetlenül élvezhetjük – zene ez minden autómániás fülének.

A brutális, hátsókerékhajtású szuperautó különben akár 2,5 másodperc alatt teljesíteni képes a nulla-százas sprintet, és leszabályozatlanul akár 440 (!) km/órás sebességig tudja gyorsítani a brutális erőforrás az 1,2 tonna alatti karosszériát.

 

A fenti videót különben ne csak hallgassák, érdemes nézni is: 1:36 perctől, gázelvételre bizony igen komoly, és még annál is látványosabb lángcsóvákat ereget a Venom GT, amint a ’felesleges’ benzin elég a kipufogórendszerben. Az autóról részletesebben korábbi cikkünkben, ide kattintva olvashatnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark