2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Hamarosan érkezik a hibrid Ferrari

Nyomtatás

Szuperautós menetteljesítmények, átlagautós fogyasztással és 45 kilométeres elektromos hatótáv? A tervek szerint így hangzik a Ferrari jövője, amelyet új, egységes padlólemezen kívánnak megvalósítani a gyáriak.

Minderre az évtized végén számíthatunk. Az első fecske orrmotoros, hátsókerékhajtású lesz, vagy turbós V8-cal vagy pedig szívó V12-essel. Segítségként a hátsó tengelyhez, a hátra beépített váltó mögé kerül majd egye elektromotor, amely erejét a padlólemezbe épített akkumulátorokból nyeri. Ez a rendszer egyébként alkalmas a középmotoros elrendezéssel való házasításra is, így a jövőben hibrid Ferrarik egész sorozatát köszönthetjük – azt egyelőre nem tudni, hogy szériában, vagy pedig opcionálisan, a hagyományos benzinmotoros modellek mellett.

A márka egyébként lefelé is céloz: hamarosan érkezik új belépőmodellként a Dino, amelyben a V6-os turbómotorhoz érkezhet elektromos segítség. Ez pedig azt jelenti, hogy akár már jövőre startolhat a szélesebb körben elérhető hibrid Ferrari. Mindenesetre a megfizethető középmotor sportautó kifejezést Ferrari szinten kell értelmezni: a legolcsóbb vágtázó paripa is több mint 50 millió forintba kerül majd.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark