2018. Augusztus 16., Csütörtök

Frissitve:10:08:10

Hibridként és összkerékhajtással is jöhet a következő Ford Mustang

Nyomtatás

Az első Európában is hivatalosan elérhető Ford Mustang még csak most frissült, ami azt jelenti, hogy modellciklusának nagyjából a felénél jár. Ez azonban egyáltalán nem szegi kedvét a sajtónak abban, hogy máris a következő generáció lehetséges újításait találgassák, amelyeket ráadásul félig-meddig a gyáriak is megerősítettek.

A két központi téma az összkerékhajtás és egy konnektoros hibrid hajtáslánc, és bár egy olyan vérbeli sportkupénál, mint a Mustang, elsőre talán mindkettő furcsán hangozhat, a piaci körülményeket figyelembe véve tulajdonképpen egyiken sem lepődnénk meg igazán. A Mustang – legalábbis Európában – jelenleg csak egy négyhengeres turbóssal és egy ötliteres V8-assal elérhető, ám ha jobban körülnézünk a piacon, és figyelembe vesszük az uralkodó trendeket, bizony nyugodtan mondhatjuk, hogy egy összkerekes és egy hibrid is bőven benne lehet a pakliban.

A konnektorról tölthető hibrid variánsról ráadásul maga Corey Holter, a Ford marketing menedzsere is szót ejtett. Az úriember azt emelte ki, hogy ezzel a megoldással igazán jól kiaknázhatnák a Mustangban rejlő lehetőségeket olyan piacokon is, mint a kínai vagy éppen az európai – noha az öreg kontinensen most is nagyon szép számokat produkál az izomautó. A cél egyébként nem csak a hatékonyság növelése lenne a hibrid rendszerrel, hiszen a teljesítményre is jó hatással lehet egy elektromotor, és akkor az alacsony fordulaton fennálló nyomatékelőnyről még nem is beszéltünk – könnyen lehet, hogy a nagy V8-ast is túlszárnyalná a konnektoros Mustang.

Az összkerékhajtás azért kevésbé lepné meg a nagyérdeműt, hiszen – bár a sportautók mezőnyében talán kevesebben – rengetegen választják az álaluk biztonságosabbnak vélt hajtásképletet manapság, és valószínűleg bőven meglenne az a réteg, aki a Mustang esetében is erre a kivitelre szavazna, főleg olyan piacokon, ahol mostohább időjárási körülmények uralkodnak. Egyébként a hibrid rendszer és az összkerékhajtás akár egy testben is megvalósulhat majd, de ez még a jövő zenéje. Mi azonban egyelőre az Európában is megjelenő Bullit verzió érkezését várjuk már nagyon.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark