2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Hivatalos fotókon a Volkswagen T-Cross – új információkkal

Nyomtatás

A Volkswagen nem is olyan régen már megosztott velünk néhány ízelítő rajzot az ősszel érkező, vadonatúj T-Crossról, ezúttal pedig újabb képek és videó érkezett a kis crossoverről, amelyek leginkább a praktikus csomagtérre igyekeznek felhívni a figyelmet – de a matricázás ellenére azért a formákból is sok kiderül.

A T-Cross a T-Roc alá fog megérkezni, így méretek – és persze alapok – tekintetében a Seat Arona testvérének tekinthetjük majd. A T-Cross pontosan 4107 mm hosszú lesz, de ennek ellenére azért tágas utas- és csomagteret ígérnek a gyáriak – például a csúsztatható hátsó üléssornak köszönhetően, melyet a legújabb ízelítőkön is szemügyre vehetünk. A csomagtzér mérete alapból 385 liter lesz, de a székeket előre tolva akár 455 literes tér is varázsolható, míg a háttámlákat is ledöntve már 1281 literről beszélhetünk – de az utasoldali ülés támlája is ledönthető lesz.

Már az első rajzok alapján is egyértelmű volt, de a felmatricázott prototípusok tovább erősítik bennünk azt a meggyőződést, hogy szemből a T-Roc és a többi testvér által megkezdett irányvonalat követi majd a kis crossover, így a hűtőráccsal összejátszó fényszórókat és komoly arcot kapunk majd.

Hátul azonban a középen összeérő fényszórók újdonságként jelennek majd meg a Volkswagen kínálatában. Ez azonban nem olyan meglepő húzás a mérnököktől, hiszen most igencsak divatosnak számítanak az ilyen lámpatestek – elég csak az Audira gondolni, de több példát is fel lehetne hozni. Az utastérben szinte biztosan a Polo formái köszönnek majd vissza, így nagy meglepetésre nem számíthatunk belül – de biztosan lesznek majd színes betétek és egyéb jópofa dolgok.

Technológiai téren sem lesz lemaradva a testvérektől a T-Cross: olyan vezetéstámogató és biztonsági rendszerek is bekerülnek majd, mint például a sávtartó vagy az adaptív tempomat. A motorpaletta legnépszerűbb tagja valószínűleg a Volkswagen egyliteres, háromhengeres turbósa lesz, amely jó eséllyel 90 illetve 115 lóerővel lesz elérhető. Könnyen lehet, hogy a nagyobb, 150 lovas 1,5-ös is bekerül majd az autóba, míg dízelfronton az 1,6-os TDI jelenthet alternatívát. Arról egyelőre nem tudni, hogy összkerékhajtás elérhető lesz-e: bár ebben a kategóriában egyáltalán nem jellemző, de a Volkswagen esetében azért van rá némi esély.

Ahogy közeledik a bemutató, valószínűleg még több információt csepegtetnek majd nekünk a németek, de addig is érdemes megnézni galériánkat, illetve a cikkünkben is megtekinthető videót, hiszen kézzel fogható támpontot adnak a T-Cross megjelenésével kapcsolatban – persze azért nagyon várjuk, hogy teljes valójában is megcsodálhassuk az autót.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark