2018. Augusztus 16., Csütörtök

Frissitve:10:08:10

Hivatalos rajzokon a jövő hónapban érkező új Volkswagen Touareg

Nyomtatás

A Volkswagen Touareg már bőven megérett a váltásra: az Audi Q7 és a Porsche Cayenne „egyszerűbb”, ám hasonlóan jó minőségű testvére jelenleg a második generációját tapossa, és idén lesz 8 éves. Nem csoda hát, hogy a németek már nagyon készülnek az utóddal, ami március végén, a Pekingi Autószalonon be is mutatkozik – már két kedvcsináló rajzot is megosztottak velünk a gyáriak.

A Touareg minőségben és teljesítményben mindig is kilógott némileg a Volkswagen kínálatából, hiszen minden téren felért a prémiumokhoz, ami a fent említett testvérmodelleket látva nem is csoda. Természetesen az új generáció esetében is folytatódik ez a tendencia, hiszen a legújabb Touareg a konszern MLB Evo padlólemezére épül majd, akárcsak a Bentley Bentayga, a Porsche Cayenne és a Lamborghini Urus – a Volkswagen újdonsága tehát igencsak illusztris társasághoz csatlakozhat.

A németek csúcsterepese formailag természetesen a márka legfrissebb irányvonalát követi majd, ami a megosztott skicceken is látszik. Szemből az Arteon juthat majd eszünkbe, de a T-Roc is hasonló megoldásokat kapott. Az új Touraeg lendületes és agresszív vonalakkal kívánja majd elcsábítani a vásárlókat. A rajzokon kívül is megosztottak néhány információt a gyáriak: azt ígérik például, hogy kategóriájának egyik legnagyobb digitális műszeregységét tudhatja majd magáénak az autó, de arról is esett szó, hogy négykerék-kormányzást és légrugókat kap az újdonság – ezek mellett persze a Volkswagen legmodernebb vezetéstámogató és biztonsági asszisztensei is bekerülnek majd.

A hírek szerint kezdetben háromféle erőforrás kerül majd be a négykerekűbe: benzines fronton egy kétliteres négyhengeres és egy háromliteres V6-os, míg dízelek terén egy háromliteres V6-os lesz elérhető. Később nem kizárt, hogy R változat is érkezik majd, illetve a konszern V8-as gázolajosa is bekerülhet a Touaregbe – de egy hibrid kivitelre is jó esély van. Egyelőre még be sem mutatkozott az autó, de sokan már most arról pletykálnak, hogy a prémium konkurensekhez hasonlóan egy kupésított változat is napvilágot láthat, ez azonban még a jövő zenéje.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark