Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már korábban is számítani lehetett rá, de a BMW múlt héten hivatalosan is bejelentette, hogy még idén bemutatják a vadonatúj X5-öt. A bajorok nem vártak sokáig, és máris egy izgalmas videóval leptek meg minket, amin a legextrémebb körülmények között tesztelik az újdonságot. Egyelőre sajnos csak álcázva láthatjuk az autót, de már ebből is sok részletre fény derül.

Kivágtunk néhány képet a videóból - galériaA jelenleg futó X5 még csak 5 éve van a piacon, de úgy tűnik, hogy a németek ezúttal nem várják ki a megszokott 6-7 éves ciklust, ami abból a szempontból sem meglepő, hogy a méretes SUV esetében elmaradt a szokásos nagyobb frissítés is – persze azért folyamatosan megkapta az új technológiákat és hajtásláncokat. Az új generáció ráadásul már a BMW új CLAR platformjára épül majd, ami valószínűleg nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hamarabb érkezik a G05 kódot kapó X5 – a bajorok szerették volna minél hamarabb véghez vinni az átállást az új padlólemezre.

A korábbi kémfotók és az alábbi videó alapján egyébként jóval nagyobb és hangsúlyosabb „vesékre”, illetve karcsúbb, ugyanakkor agresszívabb fényszórókra számíthatunk. Az utastérben a BMW megszokott formáinak még tovább finomított változata köszönhet majd vissza, a legújabb és legmodernebb iDrive rendszerrel és a nemrég leleplezett friss digitális műszerfallal karöltve. Az új alapoknak hála egyébként súlycsökkenés is várható.

Hatalmas vesék, agresszív fényszórók - galéria

Minden körülmények között próbára tettékA motortérben nagy meglepetésre nem kell számítani, hiszen a bajorok mindig folyamatosan fejlesztik erőforrásaikat, így ezúttal is a legfrissebb BMW modellekből már ismerős egységek kerülhetnek majd be – persze nem kizárt, hogy ismét hozzányúlnak majd egyik vagy másik szerkezethez. Nagy valószínűséggel a dízel és a benzines beszálló is négyhengeres lehet majd 230-250 lóerővel, de természetesen a nagyobb hathengeresek is rendelkezésre állnak majd, és jöhetnek az M Performance modellek is, illetve egy konnektoros hibrid is. Az X5 M sem marad majd el: a legvadabb verzió jó eséllyel az M5 4,4 literes V8-asát kapja majd meg nagyjából 600 lóerővel.

2018 egyébként az X modellek és a sportos típusok éve a BMW-nél, hiszen az új X2 és X4 mellett hivatalosan is érkezik az X5, és az X7 bemutatkozása sem kizárt, míg a 8-as sorozat és a Z4 képében a dinamikus vonalat is alaposan megerősítik a bajorok. Alig várjuk már az év második felét és a rengeteg újdonság leleplezését.

JL Content Fields Filter

Kommentek