2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:11:45:07

Így fogy le 41 kilót a Lamborghini Huracán Performante

Nyomtatás

Miközben a szénszál az autógyártásban is egyre inkább megtalálja az utat a nagyszériás gyártás felé, a szuperautók készítői új, még könnyebb és/vagy erősebb anyagok felé fordulnak, hogy termékeiket még csábítóbbá tegyék. Így tesz a Lamborghini is, amely a hamarosan bemutatkozó még gyorsabb Huracánt préselt kompozit műanyag segítségével fogyókúráztatja.

A két hét múlva kezdődő Genfi Autószalon ad helyet a legújabb Lamborghini premierjének. A Huracán Performante – ahogy a neve elárulja – a jelenleg legkedvezőbb olasz bika, a Huracán szélsőségesen sportos változata lesz. A menetteljesítmények fokozása érdekében a gyáriak 25-40 lóerőt kipöckölnek még az 5,2 literes V10-es szívómotorból, összesen akár 650 tagú ménest felmutatva, de mégsem ez adja majd a modell legérdekesebb tulajdonságát.

Hanem a könnyűsége. A maga 1422 kilogrammos üres tömegével már az alap Huracán LP 610-4 Coupé sem nevezhető nehézsúlyúnak, különösen, ha beleszámoljuk az összkerékhajtás, az automataváltó és a nehéz motor jelenlétét, de a Peformante 41 kilóval még könnyebb lesz. Hogy ezt elérjék, a Lamborghini fejlesztői a kovácsolt alumíniumhoz hasonló préselt kompozit műanyaggal dolgoznak, amely merevebb, erősebb anyag a szénszálnál, és persze pillekönnyű is.

Itt persze nem állnak meg a módosításokban, és annyira komoly sportautót terveznek, amely egyes pletykák szerint felülmúlhatja a Porsche 918 Spyder 5 perc 57 másodperces Nordschleife-rekordját.

Sokat már nem kell várni, két hét múlva Genfben minden kiderül.
Hozzászólások  

 
#1 Brett Shaw 2017-02-20 15:46
Soha nem ment utcai autó 6 perc alatti időt a Nordschelifén. Jó lesz az 5:57, 6:57-nek is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark