Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Ford Focus annak ellenére, hogy a piac egyik legöregebb szereplője, még mindig jól tartja magát, ám az amerikai is tudják, hogy eljött az ideje a váltásnak. A vadonatúj generáció pedig mindössze egy hét múlva, azaz április 10-én fog bemutatkozni, és a gyáriak ennek örömére meg is osztottak velünk egy ízelítők videót, amin jó pár érdekes részletre fény derül.

Az ellenlábasok szinte már egytől egyig megújultak a kompakt szegmensben, ahol már szinte minden fejlett extra megjelent, ami korábban csak a nagyobb kategóriákra volt jellemző, így az új Focus esetében is hatalmas előrelépésre számíthatunk. Az alapokat tekintve az új platformnak köszönhetően átlagosan 50 kilós fogyókúrának örülhetünk majd, a külső pedig a nemrég bemutatkozott Fiesta filozófiájában újul majd meg – persze még eggyel továbblépve a gyáriak új formanyelvében.

Letisztult, és természetesen teljesen LED-es

Az ízelítő videón a legtöbbet mondó részlet talán a letisztult, teljesen LED-es első fényszóró, de a hátul középen feltűnő típusjelzés is komolyabb benyomást kelthet, mint az előd. Egy méretes, első ránézésre körülbelül 19 colos keréktárcsa és az első embléma is feltűnik, és bár ennyiből nehéz lenne teljes képet kapni, mégis érezzük, hogy elég közel áll a formanyelv a Fiestához – ám a nagyobb méretek látványosabb összképet is biztosítanak majd. Az ötajtós mellett egyébként továbbra is elérhető lesz kombi és négyajtós variáns is.

Sportosságban sem lesz hiány

Az utastérben szintén a kisebb testvér adja majd az iránymutatást formák tekintetében, így a multimédiás rendszer szinte biztosan a középkonzol tetejére kerül majd, kiemelkedve a műszerfalból. Nem lepődnénk meg, ha a műszerfali órák helyét a magasabb felszereltségek esetében digitális kijelző venné át, és természetesen extrák tekintetében is behozz majd a többieket a Focus, így a legfejlettebb, akár félig önvezető vezetéstámogató rendszerektől át a különböző komfortszintet növelő extrákig minden elérhető lehet.

A Fiesta filozófiáját követi

Az erőforrásokat tekintve benzines és dízelfronton is két-két motorra számíthatunk. Benzinesek közül a már jól ismert egyliteres háromhengeres és 1,5 literes négyhengeres egység lesz elérhető, míg gázolajosból a szintén 1,5 literes és a kétliteres motor lehet a befutó. Természetesen érkezik majd az ST, és remélhetőleg az RS verzió is, és míg előbbi a mostani 250 lóerőnél is erősebb lehet, úgy utóbbi akár egy hibrid rendszerrel karöltve közelítheti meg a 400 lóerős összteljesítményt – a mostani 350 lóerős kivitel is kilóg a kategóriából.

Ahogyan a jelenlegi kivitelből, úgy jó eséllyel a következő generációból is elkészül majd egy teljesen elektromos kivitel, ami a legmodernebb villanyautókkal is felveheti majd a versenyt, erre azonban még biztosan várnunk kell majd. Az alapváltozatok azonban már április 10-én bemutatkoznak, mi pedig természetesen érkezünk majd a részletekkel.

Kommentek