Jön a második generációs Audi A1 – íme, az első ízelítő

Nyomtatás

A német prémiumtrió közül egyedül az Audi az, amelyik – legalábbis saját néven – a kiskategóriában is kínál négykerekűt, méghozzá az A1 képében. A jelenleg futó első generáció már elég koros, de hamarosan érkezik a vadonatúj verzió, ugyanis az Audi nem mond le erről a szegmensről. A négykarikások pedig már meg is osztottak velünk egy ízelítőt a következő A1 utasteréről.

A korábbi, álcázott prototípusokról kikerült kémfotók alapján – nem meglepő módon – a vadonatúj A8-cal útjára indított formanyelvet örökli majd meg a kisautó, amely szinte biztosan nagyobb lesz elődjénél. A komolyabb vonások mellett természetesen a legmodernebb technológiai megoldásokat is megkapja majd az A1, míg a motortérben jó eséllyel a Volkswagen konszern más modelljeiből már ismerős erőforrások kerülnek majd be.

A most megosztott ízelítőn a középkonzolt figyelhetjük meg, amely egy hatalmas érintőképernyővel gazdagodik majd, ami az Audi legfrissebb multimédiás rendszerét futtathatja, így természetesen érintéssel is kezelhető lesz. A nagyobb testvérekkel szemben az A1-ben – valószínűleg egyrészt a korlátozott hely, másrészt anyagi szempontok miatt – nem érintőképernyős klímakonzolt kapunk, hanem egy szép, igényes panelt. A szögletes formákon nem lepődünk meg, a részletes személyre szabási lehetőségekről pedig a légbeömlő színes kerete árulkodik.

Az ízelítőn – ami igazából egy Twitteren megosztott gif, a Barcelona feliratot olvashatjuk a kijelzőn, ami arra utal, hogy a még idén esedékes bemutatót a spanyol nagyvárosban ejtik majd meg a németek. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, RS kivitelben is napvilágot láthat majd a legkisebb Audi, méghozzá 300 lóerős teljesítménnyel, ami ebben a méretkategóriában teljesen egyedülálló lenne – és bizonyára villámgyors.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark