Jóváhagyták a Volkswagen európai dízeljavítását

Nyomtatás

A javítás és a bevizsgálás egyaránt hosszan elhúzódott, de egy évvel a dízelbotrány kirobbanása után a hatóságok jóváhagyták a Volkswagen ’csalós’ dízelmotorjainak javítását. A visszahívások hamarosan megkezdődnek.

Az EA189-es kódszámú motorral rendelkező Volkswagen, Audi, Seat és Škoda járművek tulajdonosai hamarosan megkapják azt az intézkedéscsomagot, amely tisztábbá teheti autójukat – igaz, ezen a téren ellentmondásos tapasztalatok és vélemények ütköznek egymással. A mérések szerint azonban valóban használ a módosítás, így teljes joggal kezdi meg a konszern az érintett járművek visszahívását.

A hivatalos álláspont szerint az ügyfeleket minél hamarabb kiértesítik, akik maguk választhatnak, hogy melyik szervizben végeztetik el az ingyenes beavatkozást. Mielőtt azonban hiú ábrándokba ringatnák magukat a tulajdonosok, a hatóságok hozzátették, hogy a változtatás nincs hatással az üzemanyag-fogyasztásra, a motor teljesítményére és a zajszintre sem. Az 1,2 és 2,0 literes TDI motorok esetében mindösszesen egy fél órás szoftverfrissítésről van szó, az 1.6 TDI-nél viszont a szívórendszeren is végeznek egy kisebb beavatkozást.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark