Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Borgward éppen a Frankfurti Autószalonon hallatott magáról egy látványos koncepcióval, és úgy tűnik, hogy nem kell már sokat várnunk arra sem, hogy a márka egyébként korábban már bemutatkozó sorozatgyártású modelljei piacra kerüljenek Európában. Kissé talán furcsa módon erről éppen a Kínában nemrég megnyitó Kantoni Autószalonon esett szó – habár az eredetileg német márka kínai tulajdonban van, így talán mégsem olyan meglepő ez.

A piaci bevezetés 2018 tavaszán indul, méghozzá a már 2015-ben bemutatott BX7 egy valamivel frissebb és jobb minőségű változatával, amely a TS nevet viseli. Ez a kivitel egyébként nem sokban tér el a 2 éve bemutatott alapváltozattól, így továbbra is egy méretes SUV-t várhatunk a gyáriaktól, ami akár hét személy befogadására is képes lehet. Kínában egyébként már elérhető az autó, és a Borgward azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy egy erős arculatot építsen.

A BX7 lesz az első Európában is elérhető modell

Erről maga Anders Warming, a gyáriak vezető formatervezője beszélt, aki korábban a MINI-nél is dolgozott: „A Borgward nem csak egy autó. Sok különböző kategória van, amelyek mind mások. Nekünk az a feladatunk, hogy ezen belül jól felismerhetővé tegyük a Borgwardot, hogy az emberek rögtön felismerjék a márka autóit. Ez a kulcs a sikerünkhöz.” Első körben egyébként csak Németországban és a német ajkú piacokon kerül bevezetésre a márka – mint Ausztria és Svájc. A Borgward felmérése szerint egyébként a németek 50 %-as emlékszik rá, hogy korábban létezett ilyen márka, azonban a modelljeikre már nem, sőt, olyan is volt, aki csak a nevet ismerte, de nem tudta, hogy autógyártóról van szó.

A kezdetben csak online lehet majd megrendelni az autót, a szervizelést pedig úgy képzelik el a gyáriak, hogy személyesen mennek el az autóért a tulajdonoshoz, majd vissza is viszik azt neki – ezt különböző partneri szerződésekkel szeretnék megoldani. Később persze egy kereksedőhálózatra is szükség lehet, de erről egyelőre nem esett szó. A BX7 mellett egyébként már a BX5-öt is bemutatta a Borgward, ez a modell azonban elsődlegesen jobbkormányos kivitelben készül majd az angol és az ausztrál piacra, de később Európába is eljuthat majd. Ezek után pedig jöhetnek az újabb és újabb modellek – reméljük, hogy sikerül felfuttatni a márkát.

Kommentek