2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Jövőre jöhet az Alfa Romeo Giulia kupé verziója

Nyomtatás

Az Alfa Romeo nincs könnyű helyzetben: éppen a napokban számoltunk be róla, hogy a nagyobbik szedánjuk bemutatóját egészen 2021-ig tolták el. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy addig nem is érkezik majd új modell, ugyanis a hírek szerint az olaszok a Giulia háromajtós verzióján dolgoznak, ami akár már jövőre bemutatkozhat.

A Giulia kupé kivitelének kifejlesztése jóval kisebb összegeket emésztene fel, mint egy teljesen új modell piacra dobása, ugyanakkor kifejezetten jót tehet a márka arculatának. Az Alfa Romeo ezzel a modellel olyan konkurenseknek mehetne neki, mint az Audi A5, a 4-es BMW és a Mercedes-Benz C-osztály Coupé – nem beszélve a Lexus RC-ről és az Infiniti Q60-ról. Ebben a kategóriában pedig jóval vonzóbb lehet az olasz versenyző, hiszen míg a családi szedánok esetében talán kevesebbet nyom a latba a stílus és az „olasz vér”, addig az izgalmas kupék világában ez mindenképpen előnyt jelenthet az Alfának – arról nem is beszélve, hogy a Giulia már önmagában is kiváló vezetési élményt képes nyújtani, amit tesztünkön is bizonyított.

Sokan egyébként már a tavaszi Genfi Autószalonra várták az autót, de akkor még nem mutatták be az olaszok az újdonságot, jövőre azonban megérkezhet, és kiváló vezethetőségével, jó stílusával és izgalmas hajtásláncaival bizony vonzó ajánlat lehet. Annyi biztosnak tűnik, hogy a kupé verzió is a négyajtós Giulia hajtásláncait kapná meg, így a 2-literes benzines 200 és 280 lóerős verziója, illetve a QV változatban megtalálható 2,9 literes duplaturbós, 510 lóerős V6-ost is beépítenék a gyáriak – sőt, a 2,2-es dízel megjelenése sem kizárt. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal valóban bemutatkozik-e majd az újdonság, vagy ismét csúszik a leleplezés, ahogyan azt már sajnos megszokhattuk az Alfa Romeótól.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark