Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Seat lendületben van: az elmúlt években belehúztak a spanyolok, és a következő két évre is több újdonságot ígérnek. Nemrég elindították sportos almárkájukat, a Cuprát, és még idén jön a hétszemélyes SUV-juk, a Tarraco. 2019-ben pedig egy nagyon fontos modelljük lép majd új generációba, hiszen érkezik a kompakt Leon vadonatúj változata, de 2020-ban az első teljesen elektromos Seat is bemutatkozik.

A vadonatúj Leon nagyjából 1 év múlva mutatkozik majd be, természetesen a legkésőbb jövőre szintén új generációba lépő Volkswagen Golf alapjait felhasználva. Nem ez azonban a legizgalmasabb hír, ugyanis a gyáriak bejelentették, hogy egy konnektoros hibrid verzió is érkezik, ami nagyjából 50 kilométeres tisztán elektromos hatótávot ígér.

Az új Leont egy teljesen elektromos modell követi majd

Az alternatív hajtáslánc mellett egyébként a konszern jól ismert egységeivel találkozhatunk majd, így a belépőt minden bizonnyal az egyliteres, háromhengeres turbós jelenti majd, míg a legnépszerűbb választás a hengerlekapcsolásra is képes 1,5 literes TSI lehet – dízelfronton pedig kezdetben biztosan az 1,6-os áll majd helyt. Később persze jöhetnek az izmosabb, kétliteres kivitelek is – legalábbis benzinesből biztosan, hiszen minden bizonnyal Cupra emblémával is érkezik majd az új Leon.

A másik igazán izgalmas hír a spanyolok háza tájáról, hogy 2020-ban érkezik az első teljesen elektromos modelljük, méghozzá a konszern MEB platformján. A hírek szerint az újdonság papíron 500 kilométeres hatótávval kecsegtet majd, még ha a valóság ennél valamivel kevesebbet is mutat majd. Ez a típus minden bizonnyal a Volkswagen I.D. sorozatgyártású verziójának testvére lehet majd, de az sem kizárt, hogy a Seat első körben más kategóriába próbál majd betörni az elektromos piacon – a Volkswagen ugyebár a kompaktok között fog először próbálkozni, míg a Škoda egy terepkupét dob majd piacra. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Kommentek