Kalandra fel - itt a Citroën SpaceTourer Hyphen koncepció

Nyomtatás

Tavaly év végén a PSA és a Toyota közösen leplezték le az azonos alapokra épülő, vadonatúj kisbuszaikat. Akkor nem volt nagy felhajtás, ám ezúttal a Citroën szeretné felhívni a figyelmet az esetében SpaceTourer névre hallgató négykerekűre, méghozzá egy érdekes koncepció képében, mely Genfben mutatkozik majd be élőben.

A Hyphen utónevet kapó tanulmány a SpaceTourer átalakított változata, mely egy francia együttessel, a Hyphen Hyphennel együttműködve született meg. A projekt célja egy vibráló megjelenésű, összkerékhajtású modell megalkotása volt, ami a képek alapján bizony sikerült is. Az emelt hasmagasság, a terepes és koncepciós kiegészítők, valamint az érdekes, átmenetes fényezés bizony igencsak vonzza a tekintetet.

Természetesen az utasteret sem hagyták érintetlenül a mérnökök. Noha formailag itt kevésbé változott az autó, a külsőhöz passzoló élénk színek és átmenetes megoldások bizony legalább annyira látványosak, mint a külcsín – az persze más kérdés, hogy a rikító árnyalatok nem zavarnak-e vezetés közben. A Hyphen egyébként egy óriási tetőablakot is kapott, amitől még világosabb lett az utastér.

A motortérben a franciák egyik BlueHDI dízelmotorját találjuk, mely 150 lóerőt bocsát a sofőr rendelkezésére egy hatfokozatú manuális váltón keresztül. Az erőt mind a négy kerékhez eljuttatja a szerkezet, ami így kiválóan támogatja a fiatalos, kalandvágyó életmódot, miközben a hatékonyságra is odafigyel, hiszen start-stop rendszerrel is fel van vértezve.

A látványos koncepció elsőként a Genfi Autószalonon mutatja majd meg magát, és célja, hogy a franciák standjához csalogassa a közönséget, akiknek így lehetősége nyílik majd a szériagyártású SpaceTourert is szemügyre venni.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark