Kalandra fel! –X utónévvel frissült az Opel Mokka

Nyomtatás

Piaci bevezetése, 2012 óta egyre magasabbra tör az Opel Mokka. Mokány méreteivel (hossza 4,28 méter), divatos fellépésével és kényelmesen magas üléspozíciójával pontosan illik az aktuális trendekhez a szubkompakt crossover. Ezt igazolja a több mint félmillió megrendelés, amely Európa-szerte a kategória egyik kedvencévé teszi. E sikertörténetet hivatott folytatni az Opel Mokka X, amely világpremierjét a március elején kezdődő Genfi Autószalonon ünnepli.

Az új elnevezés nem véletlen: a gyáriak annyira felvarrták az eddigi modell ráncait, hogy félig-meddig új típust köszönthetünk benne. Az újdonság megjelenése letisztultabb, minőségibb; a Mokka X egy árnyalatnyival szélesebb, szolidabb és férfiasabb lett. A karosszéria viszont maradt: a kis külső méretek dacára továbbra is meglepően nagy belső tér fogadja az utazókat.

Az eddigiektől eltérő összhatást szemből a teljesen új fényszóró (benne bi-xenon helyett akár adaptív LED-es fényszóróval), valamint a megváltoztatott lökhárító és hűtőrács kölcsönzi. Hátulról már fel lehet ismerni az elődöt, de a módosított hátsó lámpa így is modernebb hatást kelt. Friss karosszéria-színek, például a borostyán narancs vagy az abszolút vörös fokozhatják a Mokka X birtoklásának vágyát.

Belül az új Astra stílusában változott minden. Megújult, valamint nagyobb és szebb megjelenítést kapott a 7 vagy 8 colos verzióban elérhető központi rendszer, a műszercsoport analóg műszerei között pedig nagyobb kijelző található. A formák letisztultabbak lettek és kevesebb a gomb.

A motorpalettán ugyancsak van újdonság, méghozzá az új 1,4 literes turbómotor személyében. A 152 lóerős motort adaptív összkerékhajtás (melynél a szabályozási tartomány a 100 százalékos fronthajtástól az 50:50 százalékig terjed) és hatfokozatú, bolygóműves automataváltó kíséri – előzetes adatok szerint 6,6 literes vegyes fogyasztást produkálva, köszönhetően a széria start-stop rendszernek is. Mellette pedig a motortérbe már korábban beköltözött 1,6 literes dízelmotor viszi el a prímet.

Az árak egyelőre ismeretlen, de az első modellek várhatóan csak az ősz folyamán érkeznek meg a kereskedésekbe, így bőven lesz még idő ennek tanulmányozására.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark