Kiszivárgott a Citroën új, vagány SUV-ja - ilyen lett a C5 Aircross

Nyomtatás

A Citroën Aircross tanulmány két éve mutatkozott be, és a franciák már akkor megígérték, hogy érkezik a szériagyártású változat is. Azóta vártuk hát a gyáriak méretes SUV-ját, amely ugyan hivatalosan még mindig nem mutatkozott be, de nemrég egy egész galériányi kép szivárgott ki róla, így bár a korábbi kedvcsináló rajzokból már lehetett következtetni a végeleges megoldásokra, immár mindenre fény derült – legalábbis formai szempontból.

A C5 Aircross névre keresztelt újdonság egyébként nem okoz csalódást: hozza a Citroën legfrissebb formanyelvére jellemző vagány és látványos megoldásokat. Az autó minden fronton sokat örökölt a 2015-ös tanulmánytól, így az orrészen a franciák újabb modelljeire jellemző kettős lámpatesteket kapott, ám ezúttal a nappali menetfényeket összekötő elemek mellett a tompított és távolsági fényeket tartalmazó egységeket is összefűzi egy hűtőrács.

Az összkép kifejezetten modern és egyedi, amit a lökhárítók színes betétei és az oldalsó küszöbön megjelenő elemek is tovább növelnek. Hátra is jutott az izgalmakból: mutatós légbeömlők, kétoldali kipufogó-kivezetés és háromdimenziós lámpák színezik tovább a megjelenést, de az olyan részleteket is érdemes megemlíteni, mint az oldalablakok körüli krómbetétek – melyek szintén a koncepcióról lehetnek ismerősek – vagy a mutatós tetősínek.

Az utastérben is visszaköszönnek a Citroën frissebb modelljeinek megoldásai, de természetesen jóval modernebb formában és magasabb minőségben. A franciák manapság előszeretettel használják a fekete és barna színek kombinációját, így nem meglepő, hogy a C5 Aircross esetében is ezt alkalmazták, a végeredmény pedig igencsak szemrevaló lett – persze a képeken nyilvánvalóan a legjobban felszerelt verziót láthatjuk. A kéttónusú kormány, középkonzol és ülések kifejezetten látványosak, amit a hatalmas digitális műszerfal és érintőképernyős multimédiás rendszer tesz még modernebbé – és akkor a fekete és krómszínű betétekről még nem is beszéltünk.

A minőséggel már első ránézésre sem lesz probléma, ahogyan a helykínálat is bőségesnek tűnik, a franciák pedig mindig kiemelten odafigyelnek a komfortra, így nyilvánvalóan ezzel sem lesz gond. A C5 Aircross lesz az első magasabb kategóriás Citroën, amely a gyáriak legfrissebb filozófiájának alapján készül el, így kíváncsian várjuk, hogy az olcsóbb típusok után mit mutat majd a franciák méretes SUV-ja, amely természetesen a PSA csoport EMP2 névre keresztelt padlólemezére épül, és erőforrások tekintetében is a konszern legmodernebb megoldásait kapja majd meg – egyes hírek szerint akár összkerékhajtás is elérhető lehet majd.

Egyelőre csupán ennyit tudunk az autóról, de a formák megismerése után a jövő hét elején nyitó Sanghaji Autószalonon minden részletre fény derül majd, így hamarosan mi is érkezünk a részletes bemutatóval, de addig is érdemes végignézni a méretes galériát.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark