2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Kivételes jubileum – elkészült a tízmilliomodik Ford Mustang

Nyomtatás

A Ford Mustang kétségtelenül egy legenda: 1964-es bemutatása óta több generációt és annál több kivételes változatot tud felmutatni a modell, amelyért emberek milliói rajonganak. Nemrég pedig kivételes fordulóponthoz érkezett a típus története, ugyanis legyártották a tízmilliomodik példányt is, amely egy fehér, ötliteres V8-assal és manuális váltóval szerelt kabrió lett.

Az összeállítás nem véletlen, ugyanis a legelső Mustang is egy fehér, V8-as kabrió volt, ám annak erőforrása mindössze 166 lóerőt kínált, méghozzá egy háromfokozatú kézi váltón keresztül. Mindez azt jelenti, hogy a legújabb, 466 tagú ménest megmozgató változat közel háromszor akkora teljesítménnyel rendelkezik, mint őselődje – de a szívmelengető dallamokkal szolgáló V8-as szív azért nagyon is közel hozza őket egymáshoz.

A Ford Mustang rengeteg szempontból különleges, hiszen a milliónyi rajongó mellett – a Facebook oldalát 8,5 millióan kedvelik, ami minden más autótípust maga mögé utasít – eladások tekintetében is szinte verhetetlen. Az Egyesült Államokban a Ford szerint az elmúlt fél évszázad legsikeresebb sportautója, míg az egész világot tekintve az elmúlt három évben is be tudta zsebelni a legkelendőbb sportautó díját – ez persze viszonylag kedvező árának is köszönhető. Európában is rengeteget adnak el belőle, amióta a jelenleg futó generációval végre az öreg kontinensen is elérhető lett.

Mindemellett az amerikaiak szerint egy másik négykerekű sem szerepelt több filmben, mint a Mustang különböző változatai, így ebből a szempontból is igazi sztárnak számít. A Ford egy különleges eseményt is rendezett a jubileum tiszteletére, amin egy egész csapat Mustang vonult át a Dearbornban található főhadiszállásról a Flat Rock gyáregységbe, ahol készül a négykerekű – sőt, még három P-51 Mustang vadászrepülő is kísérte őket. A gyáriak a képek mellett két videót is megosztottak velünk: az egyiken a Mustangokból álló tízmilliós szám kirajzolását, a másikon pedig a típus történelmét mutatják meg nekünk – érdemes megnézni őket.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark