Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Ferrari középmotoros büszkesége, a 488 GTB eleve a világ egyik legjobb, legélvezetesebb és legkívánatosabb sportautója, azonban pontosan tudjuk, hogy teljesítményből sokak számára (és főként a potenciális vásárlókört képező dúsgazdag ügyfelek számára) sosem elég.

Már a ‘sima’ 488-as 3,9 literes, V8-as, kétturbós középmotorja sem nevezhető harmatgyengének a maga 660 lóerős csúcsteljesítményével, ám a Ferrari mérnökei állítólag még többet kihoztak a fantasztikus orgánummal megáldott potens erőforrásból: a hírek szerint legalább 700 lóerő leadására lesz képes a 488 széria új csúcsmodellje, ami a bemutatás küszöbén áll.

A képen a 488 versenyváltozata, vagyis a Challenge modell látható

Állítólag 488 GTO néven kerül piacra a középmotoros csúcsmodell, ami nem lenne meglepő lépés az olaszok részéről, hiszen a különlegesen erős, és esetleg könnyített Ferrarik esetében immár hosszú évtzedek óta vissza-visszaköszön a GTO típusjelzés, ráadásul a 488 GTO egyben nevét tekintve is emléket állítana a ’80-as évek legendás középmotoros turbós Ferrarijának, a 288 GTO-nak.

A márka rajongói és a potenciális vásárlók számára további jó hír, hogy a 488 GTO nem csupán a nagyobb teljesítményről fog szólni, a Ferrari mérnökei ugyanis nagyon alapos munkát végeznek, így az autó állítólag jóval könnyebb és keményebb is lesz, mint a ‘sima’ 488 GTB, ráadásul a megjelenése és az aerodinamikája is agresszívabb lesz.

Az ellenfelek (pl. a 911 GT2 RS) 'tárt karokkal' várják a Ferrari 488 GTO-t

Versenypálya-orientált ellenlábasból így is akad néhány a piacon, gondoljunk csak például a vadonatúj, minden szempontból fantasztikus McLaren 720S-re, vagy akár a szintén frissen bejelentett Porsche 911 GT2 RS-re - így nézve szükség is lenne a 488 GTO legalább 700 lóerős teljesítményére, ugyanis az imént felsorolt konkurensek egyike sem gyengébb 700 lóerőnél… A pletykák szerint az új 488 GTB jövőre mutatkozik be.

Kommentek