Közeleg az utolsó dal – a BMW M3 Lime Rock Park Amerikának készül

Nyomtatás

A napok telnek-múlnak, a BMW 3-as szériájának sportváltozata ezzel együtt szépen lassan kiöregszik a kínálatból, hiszen szedán karosszériával már jó ideje az F30-as kódjelű újdonság kapható, míg az M3 szokás szerint még húzza egy kicsit. A vég lassú eljövetelét, ahogy másoknál, itt is különkiadásokkal teszi édesebbé a gyártó. Ezúttal az USA piacára készülő Lime Rock szériát harangozhatjuk be.

Persze a rajongóknak még nincs okuk az aggodalomra, viszonylag messze vagyunk a következő generációs M3 érkezésétől. Connecticut északnyugati lankái közt kedvelt versenypálya, a Skip Barber instruktor tulajdonában álló Lime Rock Park fekszik, a legutóbbi különkiadás neve innen származtatható. A BMW jó kapcsolatot ápol már régóta a pályával, ahova rajongók ezrei látogatnak ki évente.

A 2013-as modellévű M3-ból mindösszesen 200 példányt építenek a bajorok, de a csomag összeállításában az előbb említett Skip Barber és a Lime Rock Park is segédkezett.

A különkiadást a speciális Fire Orange fényezés különbözteti meg társaitól, de nem feledkezhetünk meg a Nappa bőrrel borított, teljesen fekete beltérről sem. A Lime Rock Park tartalmazza a radikálisabb vezetési élménnyel kecsegtető Competition csomagot, így titánium kipufogóvég, szénszálas anyagból készült első-hátsó légterelők és Alcantara sportkormány teszi még izgalmasabbá az egyveleget.

Természetesen a limitált szériát sorszámozott plakett is hirdeti, amely a középkonzolon kapott helyet, illetve az ablakokon feltűnő egyedi matrica ugyancsak a modell különleges mivoltát jelzi. A hajtáslánc viszont változatlan formában maradt, tehát a négyliteres V8 a tengerentúlon továbbra is 414 lóerővel tombol. Egyelőre csupán a váltó helyén találunk kérdőjelet, azt ugyanis nem közölte a gyártó, hogy a hatfokozatú kézi szerkezettel vagy a hétsebességes duplakuplungossal szerelik a Lime Rock Park verziót. A 200 példányt szeptemberben tervezi leszállítani a BMW.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark