2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Lefelé bővíti kínálatát a Volvo - jöhet a 20-as széria

Nyomtatás

A Volvót már korábban is teljes nyugalommal sorolhattuk a prémiumgyártók közé, de a legújabb XC90, S90, V90 és XC60 képében bizony már joggal beszélhetünk a legkomolyabb konkurensek megszorongatásáról is, hiszen már tesztjeinken is bizonyítottak – és hamarosan érkezik az új S60 és a 40-es széria két friss tagja is. A svédek palettájának tetejéről ugyan még hiányzik egy kőkemény luxusautó, a gyáriak mégis úgy döntöttek, hogy nem felfelé, hanem lefelé bővítik a kínálatot, méghozzá a 20-as szériával.

Sejteni már eddig is lehetett, de biztossá csak most vált, hogy a Volvo bizony lefelé bővíti majd palettáját, ezzel létrehozva egy a kompakt modelljeinél is kisebb szériát. Mindezt maga Lex Kerssemakers, a gyáriak egyesült államokbeli vezetője árulta el egy nyilatkozatában: „elég egyértelmű a helyzet: a 90-es a legnagyobb, a 40-es pedig a legkisebb szériánk. Ha pedig lesz egy 20-as, az nyilván még kisebb lesz.” A vezető azt is hozzátette, hogy az újdonság egy globális modell lesz, amely az USA-ban és Európában egyaránt elérhető lehet, az érdekesség azonban az, hogy jó eséllyel nem ötajtós, hanem szedán modellel lesz majd dolgunk, sőt, XC20 néven egy kis crossover is érkezhet majd.

Ez már csak azért is érdekes, mert a hamarosan bemutatkozó, kompakt szegmensbe érkező S40 és XC40 már így is viszonylag kisméretűek lesznek, így nehéz elképzelni, hogy még egy ezeknél is kisebb szériát alkotnak majd meg a svédek – főleg, hogy nem egy ötajtósról, hanem egy szedánról beszélnek. Konkurensként itt legfeljebb az Audi Q2 juthat eszünkbe az XC20-al szemben, hiszen az Audi Q3, a BMW X1 és a Mercedes-Benz GLA a kompaktok között játszanak, így ellenük az XC40-et küldi harcba a Volvo. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak ki legkisebb modelljeikből a svédek, és titkon azért reménykedünk, hogy egyszer majd egy vérbeli luxusautót is csatasorba állítanak a konkurensek zászlóshajóival szemben.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark