Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A legdivatosabb kategóriaként aposztrofálható SUV szegmens a luxusgyártók kínálatának is alapjait képezi mára – a prémium márkák a trendi, emelt modellekben ugyanúgy fantáziát látnak, mint a konvencionális formákban. Épp ezért már szinte nem is sokkoló a tény, hogy a Bentley vagy épp az Audi is ebben gondolkodik, mi több, a Mercedes oldalán a Maybach is beszáll a harcba.

Tény, hogy a Mercedes-Benz palettája – a másik két német prémium gyártóéhoz hasonlóan – szélesebb, mint valaha, ám a növekedés a jelenlegi állapotok szerint nem áll meg itt, és újabb SUV modellel gazdagszik hamarosan a csillagosok kínálata. A jövevény egy fényűző hobbiterepjáró lesz, vélhetően Maybach plecsnivel a hátulján. A Mercedes-Maybach divízió egyébként is teljesen új alapokon éledt fel, s egyelőre egyetlen modell, az S-osztály szedán alkotja a kínálatot, illetve a limitáltan elérhető S Cabrioletről sem szabad megfeledkeznünk. Hozzájuk szegődik majd az SUV, amelynek érkezését Dieter Zetsche nyilatkozata is megerősítette.

Részletekbe persze nem ment bele a stuttgarti márka emblematikus bajusszal bíró első embere, azonban a főbb vonalak szinte teljesen nyilvánvalóak. Sokat találgatni sem kell, egyértelmű, hogy a GLS terepjáró még kifinomultabb verzióját köszönthetjük majd a Maybach SUV személyében.

Persze a közeljövőben ne számítsunk rá, hiszen a jelenlegi, már nem friss generációra nincs értelme újabb modellt építeni, mindinkább a néhány év múlva érkező, teljesen újra. Persze teljesen biztosak semmiben sem lehetünk ám több mint valószínű, hogy ezen a nyomvonalon haladva alkul a Mercedes és a Maybach stratégiája. A következő évtized elejére várható újdonsággal kapcsolatban ráadásul felvetődik a teljesen elektromos hajtás lehetősége, ami a csillagosok EQ almárkájának közreműködésével valósulhat meg. Amennyiben ez a forgatókönyv lép életbe, úgy a Mercedes-Maybach elektromos SUV-ja igazán nagyot durranthat a szegmensben.

Kommentek